Hlavní obsah

Pro novou edici modelu Rolls-Royce Ghost rozřezali původní koncept, aktuální generace se tím loučí

Novinky, fra

Před deseti lety představila značka Rolls-Royce koncept 200EX. Byl to startovací impuls pro celou řadu Ghost. Teď se kapitola téhle generace uzavírá a symbolicky dostane každé auto závěrečné edice kousek z původního konceptu.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Článek

Posledních padesát kusů aut generace Rolls-Royce Ghost se bude jmenovat Zenith Collection. Samozřejmě půjde o opravdu speciální verzi, kterou nikdo jiný mít nebude. Bude vybavena opravdu špičkově, a navíc v sobě ponese i kus konceptu 200EX z roku 2009.

Spirit of Ectasy, tedy soška na chladiči vozu, byla rozkována a rozdělena na padesát malých ingotů, které jsou součástí středového tunelu každého auta. Jsou zasazena do kovových plátů, které mají na sobě vyryty části konstrukčních výkresů vozu.

Foto: Rolls-Royce

Koncept Rolls-Royce 200EX z roku 2009

Že jde o Zenith Collection, se pozná i z mnoha dalších detailů. Třeba tento nápis bude zdobit základnu sošky aut nebo hodiny v interiéru. Zákazníci si budou moct vybrat z několika druhů obložení interiéru dřevem, kůže bude samozřejmě ta nejlepší, jaká je v nabídce.

Zadní sedadla dostanou navíc speciální prošívání, které zase vzpomene na původního „Stříbrného ducha“ z roku 1907. Na stropě pak bude standardně z optických vláken vytvořena noční obloha se speciálním efektem padajících hvězd.

Karoserie bude lakována dvoutónově, a to ve třech možných kombinacích. Všechny jsou vidět na fotografiích. Bohužel vám neřekneme, kolik auto stojí. To už patří k tradici značky, že cena se veřejně neuvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám