Toy Story 4 nad miliardou dolarů aneb Disney rekordmanem v počtu miliardových filmů za jeden rok

0Zobrazit komentáře

Toy Story 4, několik týdnů v kinech a miliarda dolarů v tržbách. Taková je bilance nejnovějšího dílu animáku z produkce Disney, respektive jeho divize Pixar, který mapuje příběhy hraček a který opět trhá rekordy série. Zatímco jen za úvodní víkend snímek v kinech utržil 230 milionů dolarů, což je vůbec nejvíce v celé sérii, jen několik týdnů poté už hlásí miliardu dolarů v globálních příjmech.

Disney je jednoduše mašinou na peníze, která má pod sebou i vehikly jako Marvel, Lucasfilm, Pixar (který stojí za Toy Story 4) a další produkci. Jen díky tomu se podařilo mediálnímu obrovi dosáhnout miliardové hranice v příjmech již u 5 filmů v jediném roce a jízda bude podle všeho pokračovat. Největší úspěch slaví s marvelovkou Avengers: Endgame, která se posunula s příjmy ve výši 2,8 miliardy dolarů na první příčku mezi nejvýdělečnějšími filmy historie a vyšoupla z ní Avatar.

Za sebou ale nechal snímek i další miliardové hity, ať už to byl Lví král s 1,3 miliardy dolarů, Captain Marvel s 1,1 miliardy dolarů nebo Aladin s jednou miliardou dolarů. A to není vše. Letos do kin dorazí ještě druhé pokračování Zloby s Angelinou Jolie v hlavní roli a samozřejmě i další Star Wars: Vzestup Skywalkera. Svůj rekord by tak mohlo Disney ještě více prohloubit a v jednom roce dosáhnout dokonce na 7 miliardových snímků.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym