Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Miocic získal zpět svůj titul v těžké váze UFC, Diaz při svém návratu zvítězil na body

Sport

  15:32
Anaheim - Americký MMA zápasník Stipe Miocic v neděli získal zpátky svůj ztracený pás těžké váhy v UFC, když ve čtvrtém kole přemohl krajana Daniela Cormiera. „Cítil jsem, že ho ty údery bolí,“ měl radost staronový král.

Americký MMA zápasník Stipe Miocic v neděli získal zpátky svůj ztracený pás těžké váhy v UFC. foto: Reprofoto

Pro Cormiera, který byl šampionem těžké váhy od července 2018, kdy porazil právě Miocice, jde o první porážku ze šestnácti duelů v této kategorii. Ve čtyřiceti letech navíc vážně přemýšlí o ukončení kariéry. Jeho jediná předešlá porážka byla s Jonem Jonesem v nižší polotěžké váze.

„Ale nechci se rozhodovat v emocích. Prohru těžko koušu, musím se poradit se ženou a rozhodnout se moudře,“ řekl zasmušilý Cormier těsně po porážce.

Před čtvrtým kolem měl přitom Cormier od bodových rozhodčích nakročeno k výhře. Miocicovy trpělivé a neuspěchané údery získávaly na váze až časem.

Úspěch mu zajistila především změna taktiky, kdy se přestal soustředit na údery do hlavy a začal trefovat tělo Cormiera.

Jak vypadá Miocic po výhře? Takhle:

„Cítil jsem, že ho to na těle bolí. Začaly mu klesat ruce, tak jsem mohl v závěru znovu přejít k úderům do hlavy,“ popisoval Miocic poslední kolo. „Cormier je vážně tvrďák, ale i tak mi ukázal, že slabé místo má.“

„Přitom jsem ty údery ani necítil. Možná jsem je podcenil, ale Miocic je určitě fantastický šampion,“ uznal Cormier.

Podívejte se, jak Cormier prohrál:

Jejich vzájemný zápas si připsal hned dva rekordy. Cormier rozdal v těžké váze 181 tzv. „významných úderů“, s takovým číslem ještě nikdo neprohrál. Dohromady si k tomu oba vyměnili 304 významných úderů.

Diaz je zpět

Velký ohlas vzbudil i návrat Natea Diaze po třech letech. Na body porazil Anthonyho Pettise a hned si vybral dalšího soupeře - Jorgeho Masvidala. Borce, co na začátku července předvedl nejrychlejší K.O. v historii UFC.

„Byl jsem pryč tak dlouho, protože nebylo s kým zápasit. Já jsem gangster a o tenhle titul chci bojovat s Jorgem Masvidalem. Sice pro něj mám respekt, ale není tak drsný jako já,“ vyzýval Diaz.

Masvidal s reakcí dlouho nečekal, sám se galavečeru UFC 241 v Anaheimu účastnil. Když ho kamery zabraly, postavil se a se smíchem souhlasně pokýval hlavou. Zápas s Diazem rád vezme.

Podívejte se, jak se dařilo Diazovi při návratu do UFC:

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.