Hlavní obsah

Bez metalízy či perleti: Rolls-Royce ukazuje, že krásné mohou být i pastelové laky

Novinky, laz

Na opravdu luxusních vozech může být i pastelová barva bez metalických a dalších příměsí. A co víc, pokud najdete ten správný odstín, i nejodvážnější tóny sluší tak vážným vozům, jako jsou tři menší modely z portfolia Rolls-Royce.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Pastel edition

Článek

Lak karoserie je jednou z až obsesivně opečovávaných náležitostí, na které je Rolls-Royce pyšný. S každou generací se dozvídáme o hodinách pečlivé práce, které stojí za vytvořením mnohdy speciálně namíchaného odstínu.

Často jde o velmi hluboké laky s metalickým či perleťovým efektem vyvedeným do opravdové preciznosti. Jenže pak tu jsou klasické pastelové barvy. Ty si spíše spojujeme jako možnost bez příplatku, kterou vídáme na běžných vozech. Tomuto vnímání nyní odporuje edice Pastel pro tři modely Rolls-Royce.

Foto: Rolls-Royce

Kontrast tvoří tmavé doplňky karoserie.

Série vznikla pro prestižní výstavu Pebble Beach, která se odehrála o víkendu. Tři laky Britové nazývají Pale green (bledě zelená), Salmon pink (lososově růžová) a Light yellow (světle žlutá). Pyšní se jimi modely Ghost, Dawn a Wraith.

Tři vozy mají symbolizovat moře, hory a písek v okolí kalifornského Pebble Beach. Jak už u značky bývá zvykem, nejedná se o edice, které by se staly jednotným prodejním artiklem. Spíše jde o prezentaci možného v rámci individualizačního programu konfigurace Bespoke.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám