JITONA: Prohlášení k rozhovoru HN s manažerkou IKEA

Z kontextu rozhovoru Hospodářských novin s reprezentantkou společnosti IKEA Retail paní Mounia El Hilali, zveřejněného dne 16.8.2019, se dá nepřímo dovodit, že k ukončení dlouhodobé spolupráce mezi společnostmi IKEA a Jitona došlo z důvodu nerespektování pracovních podmínek ze strany společnosti Jitona, tj. že společnost Jitona neplatí férově, nerespektuje rovnost mezi pohlavími nebo nemá dobré podmínky na pracovišti.

Proti uvedenému tvrzení jsme nuceni se kategoricky ohradit. Stejně jako u svých ostatních dodavatelů provádí IKEA Purchasing Services v Jitoně pravidelně systémové audity, které mají za úkol ověřit, zda k podobnému porušování právních předpisů a interních pravidel IKEA nedochází. Jitona tímto auditem úspěšně a bez problémů prošla naposledy v září 2017, má od společnosti IKEA i nadále platný audit a neeviduje v dané oblasti žádné výtky či pochybení. Stejně tak plní Jitona veškeré další zákaznické požadavky IKEA Purchasing Services.

Za dobu více než 25leté korektní vzájemné spolupráce dodala Jitona společnosti IKEA zboží v celkovém objemu přibližně 20 miliard korun. Jedinou příčinou ukončení spolupráce mezi oběma společnostmi v letošním roce je nepřijetí návrhu Jitony na úpravu obchodních a cenových podmínek ze strany IKEA. Jitonou požadovaná úprava podmínek měla alespoň částečně reflektovat pokles objemů zákazníkem objednávaného zboží a dynamický růst mezd, zdražování cen vstupů a posilování kurzu české koruny jako faktory ovlivňující konkurenceschopnost a rentabilitu hospodaření společnosti Jitona.

Děkujeme společnosti IKEA za dlouhodobou spolupráci a přejeme jí mnoho úspěchů v rozvoji vztahů s jinými dodavateli.

Kontakt:

Ing. Vladislav Veselý, MBA

Předseda představenstva

Jitona, a.s.

Klíčová slova ČR-dřevo-nábytek-firmy-IKEA-Jitona

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Zpracovatelský a výrobní průmysl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.