Neznámí radikálové zaútočili na vojáky v Burkina Fasu, deset jich zabili a další zranili

Ozbrojení radikálové v pondělí na severu Burkina Fasa zabili nejméně deset vojáků a mnoho dalších zranili. S odvoláním na prohlášení armády o tom informovala agentura Reuters. Zatím není jasné, zda ozbrojenci patřili k nějaké skupině.

Tento článek je více než rok starý.

Ouagadougou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Islámští radikálové z Burkiny Faso se přidávají k ozbrojenému povstání islamistů v Mali (archivní snímek z roku 2012). Dnes už má Burkina Faso i "vlastní" džihádisty: říkají si Ansarul Islam neboli Obránci islámu.

Západoafrická Burkina Faso se tento rok potýká s vlnou násilí ze strany islámských radikálů | Zdroj: Profimedia

Západoafrická Burkina Faso se tento rok potýká s vlnou násilí ze strany islámských radikálů. V dříve relativně bezpečné zemi se začala situace zhoršovat na konci loňského roku, vláda proto vyhlásila šestiměsíční výjimečný stav.

Jen od loňského listopadu do letošního 23. března si kombinace džihádistických útoků a násilí mezi různými kmeny vyžádala v Burkina Fasu 499 civilních obětí a více než 150 000 lidí muselo opustit své domovy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme