Češi v zahraničí: Zmrhal debutoval v Itálii, Ondrášek prolomil střelecké mlčení

19.08.2019, 22:11
Aktuality
Z českých fotbalistů v zahraničních soutěžích se střelecky prosadili jen čtyři. Josef Kvída ve druhé nizozemské lize zachránil Nijmegenu bod. K remíze přispěli také na Slovensku Filip Twardzik a Ondřej Novotný. K remízovému výsledku přispěl i Zdeněk Ondrášek v Major League Soccer, za Dallas se trefil vůbec poprvé. Z dalších událostí stojí za zmínku debut Jaromíra Zmrhala v italské Brescii a začátek ligových soutěží v Německu či Španělsku...

Anglie


Obránce Tomáš Kalas odehrál celý zápas za Bristol City proti Queen‘s Park Rangers a pomohl týmu udržet čisté konto. I proto se mohl radovat z vítězství 2:0.

Německo


Záložník Vladimír Darida odehrál celé utkání za Herthu na půdě Bayernu Mnichov a pomohl svému mužstvu k remíze 2:2. Do statistik si zapsal žlutou kartu ze 17. minuty.

Werder Brémy prohrál na domácí půdě s Düsseldorfem 1:3. Celý duel odchytal brankář Jiří Pavlenka, nechyběl ani obránce Theodor Gebre Selassie.

Augsburg prohrál 1:5 na půdě Borussie Dortmund, přestože od první minuty vedl. V jeho sestavě byl celý zápas obránce Marek Suchý i brankář Tomáš Koubek.

Obránce Pavel Kadeřábek za Hoffenheim odehrál celých 90 minut na půdě Frankfurtu. Jeho tým však kvůli brance z 1. minuty utkání prohrál 0:1.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík vychytal čisté konto v dresu Sevilly. Ta zvítězila v úvodním kole španělské LaLigy na hřišti Espanyolu Barcelona 2:0.

Itálie


Záložník Jaromír Zmrhal si odbyl debut v dresu Brescie v italském poháru. Jeho mužstvo však prohrálo na hřišti Perugie 1:2 po prodloužení. Exslávista Zmrhal nastoupil v základní sestavě, střídal po 77 minutách. Celý zápas i s prodloužením odehrál obránce Aleš Matějů .

V základní sestavě Sampdorie Janov nastoupil Jakub Jankto reprezentační záložník odehrál celý vítězný zápas na hřišti Crotone. Gólově ani asistencí se na výsledku 3:1 nepodílel. Pouze v 56. minutě dostal žlutou kartu.

Závěr pohárového utkání v dresu Udinese si na trávníku užil také záložník Antonín Barák. V 89. minutě vystřídal Argentince De Paula. Udine vyhrálo nad Sudtirolem 3:1.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid nastoupil v základní sestavě Den Haagu proti Spartě Rotterdam, ale na branku z minulého kola nenavázal. Nakonec odehrál celých 90 minut. Domácí však prohráli 1:2.

Záložník Michal Sadílek nastoupil v základní sestavě PSV Eindhoven na hřišti Heraclesu Almelo. Jeho tým tam vyhrál 2:0. Sadílek střídal v 71. minutě, ještě předtím v závěru prvního poločasu dostal žlutou kartu.

Utrecht uhrál remízu 1:1 na hřišti Feyenoordu Rotterdam a pomohl mu k tomu i český záložník Václav Černý , který nastoupil v 64. minutě z lavičky. Skóre zápasu už v těch chvílích bylo stejné jako na jeho konci.

Záložník Jaroslav Navrátilodehrál celé utkání za Go Ahead Eagles na hřišti Cambuuru a musel přetrpět debakl 0:5. Navrátil dostal na konci prvního poločasu žlutou kartu.

Obránce Josef Kvída odehrál celé utkání za Nijmegen na půdě rezervy Ajaxu a ve čtvrté minutě nastaveného času vystřelil svému týmu brankou cennou remízu 3:3. Nijmegen na Ajaxu nejprve prohrával, pak vedl 2:1 a znovu prohrával 2:3. V 90. minutě přežil pokutový kop a pak udeřil Kvída.

Polsko


Oba čeští záložníci v dresu Jagiellonie Bialystok Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl nechyběli v základní sestavě v zápase proti Górniku Zabrze a odehráli celých 90 minut. Po utkání mohli slavit vítězství 3:1.

Obránce David Jablonský odehrál celých 90 minut za Cracovii Krakov na půdě Wroclavi, kterou vede trenér Vítězslav Lavička. Ten byl nakonec po utkání spokojenějším z obou Čechů, protože jeho soubor zvítězil 2:1 a po pěti kolech vede polskou ligu.

Raków Czestochowa oslavil velké vítězství nad Lechií Gdaňsk 2:1. V základní sestavě vítězného celku nechyběli obránce Tomáš Petrášek a záložník Petr Schwarz. V nastaveném čase druhého poločasu přišel na hřiště ještě další Čech Daniel Bartl.

Útočník Michal Papadopulos byl celých 90 minut u nevydařeného zápasu Korony Kielce s Pogoněm Štětín. Domácí tým prohrál 0:1, český forvard se do statistik zapsal pouze žlutou kartou ze 46. minuty.

Obránce Lukáš Kubáň odehrál ve 2. lize celý zápas za Stomil Olsztyn na půdě Odry Opole a radoval se s mužstvem z vítězství 1:0.

Obránce Jan Mudra byl celých 90 minut u vítězství Chojniczanky Chojnice nad Termalicou Bruk-Bet Nieciecza 1:0. Za hosty hrál plnou porci minut Michal Bezpalec. Jedinou branku vstřelil v české lize známý Slovák Michal Obročník, který ale nakonec zápas nedohrál kvůli dvěma žlutým kartám.

Maďarsko


Útočník David Vaněček odehrál kompletních 90 minut za Puskás Akademii na hřišti Mezökövesdi. Jeho tým však prohrál 0:1.

Slovensko


Sereď nestačila na Slovan Bratislava a prohrála doma jasně 0:4. V jejím dresu u toho byl obránce Martin Sus. Za hosty zapsal kompletních 90 minut a asistenci u třetí branky Andraže Šporara záložník Erik Daniel.

Ružomberok remizoval 2:2 na hřišti Senice a přispěl k tomu v jeho dresu i obránce Filip Twardzik, který v nastaveném čase prvního poločasu proměnil pokutový kop. Také druhá branka hostů nesla český podpis. Trefil se střídající útočník Ondřej Novotný který nastoupil ve 46. minutě. Posledních sedm minut odehrál za Ružomberok záložník Filip Hašek.

Brankář Martin Jedlička odchytal za Dunajskou Stredu celé utkání proti Michalovcům. Jeho tým prohrával už od 8. minuty a nakonec stihl jen remizovat 1:1.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček nastoupil ve druhé lize v základní sestavě Lokerenu na půdě St. Gilloise. Vystřídán byl v 57. minutě za nepříznivého stavu 2:0 pro domácí. Utkání nakonec skončilo porážkou Lokerenu 1:3.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa pomohl Gaz Metanu Medias k jasnému vítězství 3:0 na půdě Voluntari. Odehrál celých 90 minut.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka odehrál v dresu Antalyasporu celých 90 minut na hřišti Göztepe. V Izmiru nakonec jeho tým triumfoval 1:0. Čelůstka dostal v 64. minutě žlutou kartu.

Přemožitel pražské Sparty v Evropské lize Trabzonspor remizoval v úvodním kole turecké Superligy 1:1 na hřišti Kasimpasy. Celý zápas za něj odehrál obránce Filip Novák.

Major League Soccer


Útočník Zdeněk Ondrášek se v dresu Dallasu konečně dočkal premiérové branky v MLS. Na hřišti Montrealu naskočil do druhého poločasu a hned v 59. minutě snižoval na 1:3. Nastartoval tím velký comeback svého mužstva. To nakonec díky vydařené poslední pětiminutovce dosáhlo na remízu 3:3.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (65)

Přidat komentář
Losinho

Princ odcházel při vedení 1:0 a bez něj to nezvládli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
REPLIKATOR

jasná věc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný příběh A fantastický start v novém klubu

Reagovat
Losinho

Legenda Slavie a Brescie

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se dal Ondrášek potetovat a začal cvičit s činkama, působí jako pořádný vymaštěnec

Reagovat
Puskas

A ještě je vyfocený v úzké chodbičce, aby ta muskulatura vynikla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho co jsi napsal k tomu taky nemáš daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Zhodou okolností máš pravdu, vizuálne spadám do rovnakej kategórie, považujem sa však za intelektuála

Reagovat
smazaný uživatel

slavistickeho typu?

Reagovat
smazaný uživatel

To nie... istý životný štýl, zahrňujúci cvičenie, tetovanie či strihanie sa dohola ešte nemusí nutne znamenať príslušnosť k extrémnej pravici. Aspoň teda tam kde žijem ja nie a v Ústí určite tiež nie, pretože „Ústí není Praha!”.

Reagovat
smazaný uživatel

ja proti tomu nic nemam, smutni jsou jen pozeri, staci se podivat kolik potetovanych, vousatych, s vlasy ostrihane podle jedne sablony (hipsteri) se ted vyrojilo..

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež ma trochu prekvapuje tento trend z ostatných rokov a to najmä u žien, ktorých teraz vídavam husto potetovaných húfy. Každopádne tieto trendy idú mimo mňa, ja som sa dal tetovať ešte dávno predtým, než to začalo byť všeobecne "moderné", v tých dobách bol človek s kerkou ešte naopak považovaný za vyvrheľa.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys byl intelektuál, tak by ses jím sám nemohl nazývat. Možná tak pseudointelektuál.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pokojne mohol, keďže viem, že spĺňam kritériá potrebné pre toto označenie. To práve naopak, primitív sám seba nikdy nenazve primitívom, lebo vo svojej jednoduchosti ani nevie, že ním je. Len tak mimochodom, čo si konkrétne predstavuješ pod pojmom "pseudointelektuál"?

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec si to nechopil ty intelektuále.

Tady nejde o to, že splňuješ kritéria k tomu být intelektuál a sám se následně jím označíš.

Jde o morální kodex resp. o pokoru. Byť jsi intelektuál, tak příliš egoistický. Pokud bys měl problém to pochopit tak ti dám jiný příklad.

Hasič zachrání dítě z hořícího domu už téměř v beznadějné situaci.

V novinách se bude psát o hrdinském činu, lidé si ho začnou velmi vážit a označovat jej stejně. Jak by se měl ten hasič chovat, když ví, že je hrdina? Měl by říkat, že hrdina není nebo na každé místo kam přijde říkat, jakej je borec proto co udělal?

Pokud potřebuješ odpověď na takovou banální věc, tak to intelektuál moc nejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Pletieš jablká s hruškami. Tvrdiť o sebe, že sa považujem za intelektuála a že sa považujem za hrdinu na základe nejakého vykonaného hrdinského skutku sú dve diametrálne odlišné veci. Ja osobne ani nemám rád, keď ma niekto verejne chváli za niečo do som vykonal, proste z toho nemám dobrý pocit. Nikdy by som si nedovolil zhodnotiť sám seba aký som človek, to nech posúdia iní, ale to že som intelektuál je proste fakt...

Len tak mimochodom, čo si konkrétne predstavuješ pod pojmom "morálny kódex"?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi úplně mimo intelektuále. Já vím co si pod tím představuji. Je to něco, co ty postrádáš. Už ti nemám co říci, tady se evidentně nepohodneme.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Niko Špalek hral za Bresciu proti Perugii celý zápas na hrote, za chrbtom mal na AM Jardu Zmrhala a na krídlach kanonierov Donnarumnu a Torregrossu - to vyzerá na solídny ofezívny záprah.

Reagovat
John Obi Mikel

A to ještě nebyl Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

Ozaj, zabudol som, že aj ten prestúpil do Brescie. No ak sa Balotelďák rozohrá a udrží sa na uzde po disciplinárnej stránke, tak to si Špalek počas sezóny veľa minút na hrote asi neužije

Reagovat
Losinho

Nebude to spíš tak, že se Špalek vrátí do zálohy a Zmrhal půjde na křídlo/lavičku?

Reagovat
smazaný uživatel

Brescia hrá v dnešnej dobe už menej vídaným modelom s dvoma útočníkmi. Majú tam silnú a dosť produktívnu dvojicu Donnarumma - Torregrossa. Ak bude Balotelli nastupovať v základe, tak sa pravdepodobne Torregrossa presunie zrejme na pravé krídlo. Za týchto okolností ideálny scenár by potom bol so Špalekom na AM a Zmrhalom na LW...

Reagovat
Losinho

díky

Reagovat
ratusek

Špalek fakt na hrotu? Měl jsem ho zafixovaného ze Žiliny jako křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

V Brescii ešte v Serii B s ním začali takto experimentovať, že ho občas stavajú na hrot. On je inak taký ofenzívny univerzál, ktorý dokáže hrať na AM, na RW aj LW, v prípade potreby teraz aj na hrote, najlepšie sa ale cíti na pravom krídle to máš pravdu.

Reagovat
El-Pistolero-68

Jarda na AM? To si neumim predstavit.

Reagovat
wyqinac

Proc jsou vsechny odstavce nadepsany jmenem zeme, jen USA tam ma jmeno ligy?

Reagovat
patas92

Protože MLS se hraje i v Kanadě

Reagovat
kilobyte

Ale co Premier League?

Reagovat
wyqinac

takze az pojede priste hrat Kalas s Bristolem do Cardiffu nebo Swansea, bude tam misto Anglie Wales nebo Velka Britanie?

Reagovat
wyqinac

a nebo Championship?

Reagovat
ondrvo

Paul Quasten nic?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ si nezaknihuje štart za seniorskú reprezentáciu Česka nepovažuje sa za českého hráča. Štarty za mládežnícke výbery sa nepočítajú, nakoľko v seniorskom veku sa dá reprezentácia zmeniť ako to zo známejších hráčov v ostatnej dobe urobil napríklad Wilfried Zaha, ktorý za Anglicko odohral aj dva seniorské priateľské zápasy. Na Slovensku sme to podobne mali s nebohým Dionatanom, ktorý síce hrával za slovenskú 21tku, za seniorskú repre však nenastúpil nikdy a keď si zapísal nejaké symbolické minúty v drese Stoke City, nemohli sme sa pýšiť, že máme ďalšieho "Slováka", ktorý nastúpil v PL

Reagovat
Pablos

A je to opravdu to stejné ? Quasten má dvojí občanství od narození né ? A ten Dionatan dostal pak až někdy slovenský pas, aby mohl reprezentovat jakože. Ale jistej si nejsem, jestli to někdo má dopodrobna nasledovaný budu rád, když to sem napíše.

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnaké to nie je, to máš pravdu, hráči s dvojitým občianstvom majú možnosť vybrať si krajinu, ktorú budú v prípade obojstranného zájmu reprezentovať na seniorskej úrovni, aj keď napríklad v rámci mládežníckych výberov či priateľských zápasov už štartovali za inú krajinu. To je prípad Zahu, ktorý teraz reprezentuje Pobrežie Slonoviny a desiatok iných hráčov s dvojitým občianstvom, ktoré majú po rodičoch či dokonca starých rodičoch. Mnoho takýchto futbalistov, majúcich francúzske a nejaké iné africké občianstvo sa predstavilo aj na poslednom APN. V tých druhých prípadoch, ako boli niekdajší slovenskí reprezentanti Karim Guédé či David Depetris, ktorí k Slovensku nemali žiadnu národnostnú spriaznenosť sú potom tie pravidlá FIFA nastavené vcelku prísne. Hlavná je podmienka, že musia v danej krajine pôsobiť minimálne 5 rokov a nesmú na seniorskej úrovni v súťažnom zápase reprezentovať inú krajinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Niekedy sa s týmito hráčmi s dvojitým občianstvom robí doslova biznis. Napríklad Lászlo Bénes si ako 20 ročný pripísal v 89. minúte štart za Slovensko v kvalifikačnom zápase proti Litve. Tam išlo o to si tohto talentovaného hráča Borussie Mönchengladbach reprezentačne navždy podchytiť, lebo vďaka jeho slovensko-maďarskému pôvodu po ňom začal poškuľovať aj maďarský futbalový zväz.

Reagovat
smazaný uživatel

co ten koubek predvadel?

Reagovat
REPLIKATOR

cirkus

Reagovat
lampas

Mám strach, že ho se Suchým za pár kol posadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý asi po příchodu Jedvaje dohrál

Reagovat
Baronne

Aspoň Sadílek bude hrát furt

Reagovat
smazaný uživatel

Svůj standart

Reagovat
smazaný uživatel

Sadílek musí být v základu repre.

Plus ještě Kliment po roce a půl zranění dal dva góly za Sttutgart B.

Reagovat
JeséRodriguez

Zkusil bych to nějak takto: Vaclík - Kadeřábek, Čelůstka, Suchý, Sadílek - Pavelka, Souček, Jankto - Darida - Schick, Hložek

Chybí nějaký playmaker, možná bych místo Pavelky zatáhl Daridu a na AMF zkusil Ševčíka. Na hrot bych trošku z nouze zkusil toho Hložka, tam bych ho rád viděl i ve Spartě. Bohužel nemáme pořádný křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

hezka sestava

Reagovat
smazaný uživatel

Křídla jsou problém, musíme hrát bez nich a na dva útočníky.

Já bych dal: Vaclík - Kadeř, Čelůstka, Suchý, Sadílek - Souček, Darida, Jankto, Král/Ševčík - Schick, Krmenčík/Hložek

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo jedině dát na RB Coufala a na křídlo Kadeřábka.

Reagovat
mistr129

Reagovat
TheMally11

Scick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Hlozek muze byt dobry jako SS, ale v te hre na jednoho hrotaka ve Sparte...nevim, nevim.

Reagovat
meno

Co Sadílek? Aha, nedal ani celej zápas a dostal žlutou! Šašek a někdo ho tu chce do repre, šupáka. #lampas #ahooooj

Reagovat
lampas

Zas tam jen tak přicmrndával jako vždy. Když stáhnou v zápase obránce a není to kvůli zranění, tak to o něčem vypovídá. Do něho už nemá cenu ani kopat...

Reagovat
Imos

Chybí vám, že Berkovec stále drží základ v Žalgirisu

Reagovat
Mr.Mike

Snad se Barák zas rozehraje

Reagovat
AC Sparta Praha good

Ondrášek se nějak rozehrál-další kolo základní sestava, 2góly....takhle by to šlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele