Hlavní obsah

Krejčířovu vilu zachvátil požár

– Černošice • Aktualizováno
Novinky, jap

Několik hasičských jednotek z Prahy i Středočeského kraje bojovalo v noci na úterý s rozsáhlým požárem vily Radovana Krejčíře v Černošicích na Praze západ. I přes veškerou snahu hasičů shořela střecha objektu.

Záznam: Hasiči likvidují požár vily Radovana KrejčířeVideo: Novinky

 
Článek

Několik hasičských jednotek z Prahy i Středočeského kraje bojovalo v noci na úterý s rozsáhlým požárem vily uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích na Praze západ. I přes veškerou snahu hasičů shořela střecha objektu.

Tři jednotky hasičů vyjely do ulice V Dubině v Černošicích na Praze západ před druhou hodinou ráno. Hlášen byl požár střechy vily, která v minulosti patřila Krejčířovi, jenž je nyní ve vězení v Jihoafrické republice. V době jejich příjezdu šlehaly ze střechy plameny a nad budovou stoupal sloup kouře.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár vily Radovana KrejčířeVideo: Novinky

„V 1:55 nám byl nahlášen požár rodinného domu v Černošicích. Platil tam druhý stupeň požárního poplachu. Ještě ráno na místě likvidovalo požár osm hasičských jednotek. Hasiči nyní požár dohašují a postupně rozebírají shořelou střechu. Během dopoledne se počet zasahujících jednotek sníží," sdělila ČTK mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Hasiči se museli vypořádat s tím, že střecha je rozsáhlá, členitá a nepřehledná. Plameny se jim podařilo dostat pod kontrolu až v úterý kolem 7:30. Škodu odhadli na pět milionů korun.

Foto: repro, Novinky

Radovan Krejčíř u soudu v JAR

Jak zjistil reportér Novinek na místě, hasiči nasadili k likvidaci požáru několik vodních proudů. Zasahovali z venku, zevnitř budovy i z nastavovacích žebříků. Zásah probíhal v dýchací technice.

Vila chátrá

Ani po více než hodině a půl zásahu se ale požár nedařilo dostat pod kontrolu a ze střechy stále šlehaly plameny. Svým kolegům zasahujícím na místě vyjely na pomoc další hasičské jednotky z Prahy i Středočeského kraje. Na místě preventivně asistovali také záchranáři.

Příčinu požáru bude po jeho uhašení zjišťovat vyšetřovatel hasičů společně s policisty. Sejdou se kolem deváté ráno. Kdysi luxusní nemovitost se stát několikrát neúspěšně pokusil prodat v dražbě, v poslední době dům chátrá.

V někdejší Krejčířově rezidenci v Černošicích si podnikatel nechal vybudovat vnitřní i venkovní bazén, saunu, výtah, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště i pověstné akvárium, v němž choval žraloka. Kdysi luxusní vila řadu let chátrá, několikrát se stala terčem zlodějů či vandalů. Případný kupec by podle odhadů musel vynaložit další miliony korun na renovaci neudržovaného domu. Loni na podzim ji stát neúspěšně nabízel v dražbě za necelých 49 milionů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám