Anglický glosář: O faulujícím City a starém dobrém Barnesovi

20.08.2019, 07:27
Názory a komentáře
Druhé kolo anglické Premier League je za námi, a tak máme přirozeně jasno o ještě větší kupě věcí než před týdnem. Manchester City může o titul připravit už jenom VAR, minimálně dva kluby už teď sotva něco spasí, a Ashley Barnes si konečně zaslouží odkládanou pozvánku do seniorské reprezentace. Ať už je zrovna jakákoliv...

Úvodem si připomeňme, o co tomuto glosáři vůbec kráčí. Jde svým způsobem o náhradu tradiční Kostky, akorát bez pevných sekcí typu Gól/Zápas kola. Místo toho zde razíme sekce pomíjivé, které se budou v průběhu sezony nahodile vynořovat a pak zase na neurčitou dobu schovávat. Místo konceptu jasně daného tu máme koncept dynamický, který se bude vždy přizpůsobovat dění na hřištích, nikoliv naopak.

Minule jsme tu například měli sekci "O kom jsme se nic nového nedozvěděli", kdežto teď jsme se dozvídali jenom nové věci. Minule jsem popisoval Satisfakci kola, a tentokrát tuhle sekci rovnou ztrojím dvěma dalšími ódami na A) dlouho přehlíženou i B) zcela čerstvou hvězdu soutěže.

Závěrem úvodu opakuji: pokud vás nazlobí nějaký podtitulek a máte nutkání mě okamžitě seřvat v diskuzi, neostýchejte se prosím číst dále — následující text nutně nemusí, ale taky klidně může argumentovat proti. Seřvat mě vždy můžete, jakmile vám sestoupím váš klub, což se stane nejpozději po pátém kole...



Velká debata


Definitivní řešení diskuze, která zachvátila všechny kouty sociálních sítí a mediálních prostorů.

Předmět debaty: Taktické faulování Manchesteru City.

Původní argument v emocích: Řešilo se to už loni, a řešilo se to zase po prvním kole, kdy manažer West Hamu Manuel Pellegrini cynickou hru anglických šampionů opět bez vyzvání vzal na přetřes. "Myslím, že i když jsme v prvním poločase hráli dobře, nevytvořili jsme si příliš šancí, protože každý náš útok byl přerušen faulem. Jen se podívejte na statistiky: oni měli 13 nedovolených zákroků, my pět," povzdechl si chilský lodivod s dodatkem, že si ale přesto nemyslí, že by šlo o ten hlavní důvod prohry 0:5.

Na sociálních sítích samozřejmě bylo vše zahnané ještě dál, a tak četné fauly Man City kdekdo označoval za jev, na který je radno se během duelu s Tottenhamem zaměřit v první řadě. Inu... Sterlingova brzká žlutá byla mírnou komplikací, ale další napomenutí už nepřišlo, přestože sám Bernardo Silva fauloval čtyřikrát. Trestání je ale jedna věc; tou druhou je nedůstojná hra týmu, který si může koupit celý svět, a stejně se tolikrát za zápas uchyluje k nečisté hře, která není hezká na pohled. A na nic než krásu my nejsme zvědaví.

Podpůrný argument bez emocí: Že jsou nedovolené zákroky regulérní součástí zápasové strategie Pepa Guardioly, je nezpochybnitelná, bohatě zdokumentovaná věc. V sezoně 2017/18 protivníci Manchesteru City ztráceli míče prostřednictvím faulů přesně v 7,6 % případů, což bylo nejvyšší procento registrované jakýmkoliv účastníkem Premier League na prostoru posledních pěti sezon. To už něco znamená, a není to nutně jen Pepův výmysl — spíš dlouhodobější trend sahající až do éry Pellegriniho.

Proti Tottenhamu se Citizens od osvědčeného receptu nijak neodkláněli a jenom v prvním poločase spáchali devět faulů na útočné polovině (z 11 pokusů o obranný zákrok), přičemž z kopaček Spurs efektivně vysávali jakékoliv známky kreativity. Devět faulů tehdy přesně korespondovalo s počtem přihrávek zkompletovaných soupeřem v útočné třetině. Jinými slovy — Citizens vystavěli funkční barikádu.

Tahle taktika není žádným tajemstvím ani pro lidi kolem Guardioly. Jeho dlouholetý asistent Domenec Torrent loni novinářům ochotně prozrazoval, že se po hráčích Citizens chce zhruba následovný mindset: "po ztrátě míče se ho do pěti vteřin ihned pokus vyhrát zpět, a pokud nepochodíš, přeruš hru a přeskup řady."

Protiargument: No... a?

Takže Manchester City není pasivní a chová se jako agresivní, sebevědomý šampion, a to nám nemá být po chuti? Loni napříč pěti elitními evropskými soutěžemi sporadičtěji faulovaly jenom tři týmy — Borussia Dortmund, Bayern Mnichov a Liverpool. Úhlavní anglický rival Citizens spáchal přesně o deset faulů méně, a mezitím si žádnou obdobnou hysterii nevysloužil. Proč? Rovněž Kloppova mužstva jsou přece známá tzv. gegenpressingem; i Liverpool tedy bude zákonitě páchat nedovolené zákroky vysoko ve hřišti. A i kdyby se tak zrovna nedělo a Man City mělo být takovou výjimkou, proč by zrovna fauly "na poslední chvíli", blíže vlastnímu vápnu, měly být jakkoliv přijatelnější...?

Jak jsme se přesvědčili na příkladu rekordní liverpoolské sezony, která přesto nevedla k ligovým vavřínům — v nesmírně soutěživé Premier League dnešní doby již budou o titulech rozhodovat detaily, a právě tohle je jedním z nich. Pokud je problémem to, že Citizens za takové taktické fauly nejsou adekvátně trestáni, potom je třeba se podívat na jejich rozložení — proti West Hamu se o ně staralo celkem šest hráčů a žádný z nich si nevyžádal více než tři hvizdy sudího. Maximálně Rodri si za své tři prohřešky zasloužil žlutou vrchem.

Holt dokud jsou pravidla taková, jaká jsou, respektive dokud je metr rozhodčích v PL zhruba takový, jaký je (kdy se fauly na soupeřově polovině typicky trestají jemněji), počíná si Manchester City prohnaně a velice šikovně. Líbit se nám to nemusí, ale naštvaní bychom ve finále měli být spíše na své vlastní týmy, že to mistrům Anglie neoplácí stejnou mincí, a nepočínají si obdobně efektivně, ba neohroženě.*

*Tato pasáž byla přezkoumána a následně anulována VAR.

Tři brzcí kandidáti na sestup


Namísto minulých "hot takes", tu máme závěry ještě unáhlenější a ještě pikantnější.

Newcastle United

První kola jsou přehnaných reakcích věru napěchovaná, a tohle je také sekce jím plně (leč s nadhledem) zasvěcená, ale přesto se člověk čas od času zarazí a na chvíli zvážní — totiž aby jeden tým nevypadal ani chvíli a ani trochu jako ten z minulé sezony, to je nevídané i u mužstev, které v létě změní manažery jako zrovna tady Newcastle. Rafa Benítez v uplynulém ročníku prohrál jen dva z 18 zápasů proti celkům z dolní poloviny tabulky, přičemž jeho svěřenci za celou dobu inkasovali devět branek. Právě do této kategorie nyní (a téměř určitě i po sezoně) spadá Norwich, který Strakám nedal čuchnout a vyflákal je 3:1.

To by samo o sobě ani nebylo tak hrozné, kdyby Newcastle po celou dobu nevypadal tak bezradně. V základní sestavě výjimečně nastoupil Ki Sung-yueng, aby následně akorát přihlížel tomu, jak nad jeho hlavou létají nazdařbůh nakopávané balony. Ten Ki Sung-yueng, jehož hlavní přínos odjakživa spočívá v odměřené rozehrávce se ke své vrchní disciplíně de facto nedostával, protože Steve Bruce nejspíš podvědomě dál koučuje Hull City, a tak Magpies ordinuje podivně úzké 5-3-2 bez tempa a plánu.

Abychom byli fér, Newcastle si v první třetině zápasu vypracoval dvě parádní šance, obě však vyvěraly z přetažených centrů na zadní tyč a nejednalo se o žádnou secvičenou souhru, spíš o poziční pochybení soupeře. Pro tu samou periodu totiž platila také tato statistika: Norwich zkompletoval 40 pasů v útočné třetině, kdežto Newcastle se zmohl jenom na tři (pro přehled — 40:3!) a každý z nich navíc mířil dozadu.

Steve Bruce byl pro Newcastle až několikátou volbou v pořadí, a zatím se jako pouhá znouzectnost též jeví. Byť se obránci Lascelles a Dummett uprostřed dodatečné tréninkové jednotky (Bruce hned v neděli zrušil plánované volno) dušovali, že se jednalo o potřebný budíček, z mnohých gest Joelintona a dalších šlo už během sobotního klání vytušit frustraci, jaká by se takhle brzy rozhodně neměla dostavovat.

Zkušený kouč tak má hned zkraje — uprostřed sílících protestů vůči majiteli Ashleymu — plné ruce práce s odbouráváním tuny negativních emocí. Newcastle obvykle své první výjezdy v sezoně nezvládá (před Brucem nepochodili čtyři prvoligoví manažeři po sobě), ale tenhle konkrétní se přeci jen jaksi vyjímá...

Crystal Palace

Když už jsme u těch anglických dinosaurů... ahoj Royi!

Pokud Newcastle dosud působí navýsost mdle, Crystal Palace pod vedením jiného veterána Hodgsona prozatím nevypadá o moc bděleji. V neděli více šancí než všichni Eagles dohromady (3) vytvořil i sám Ollie Norwood (5), což sice zmírňuje fakt, že se jedná o sheffieldského Pirla, ale přitom se pořád bavíme jen o jednom jedinci. Blades si nakonec mohli dovolit utkání odehrát de facto s útočným šestizubcem, a stejně se na své čisté konto ani tolik nenadřeli. To by přece technicky snad ani nemělo být možné.

Může tohle být vážně sezona, kdy Crystal Palace konečně odzvoní? Za poslední roky jsme si na ně zvykli v poloze, kterou stále nelze vyloučit — kdy se tak nějak ochomýtají kolem, příliš nebaví, ale pár individualit je vždy zachrání. Člověk si vždy úvodem sezony před nahlédnutím zahajovací jedenáctky automaticky tipne, že přesně Crystal Palace musí zaměstnávat a železně stavět někoho jako Bena Watsona nebo přinejmenším takového Jamese McArthura, a... ono faktžejo. Eagles jsou zkrátka takovou kotvou; jakýmsi stabilním prvkem Premier League, bez něhož by se všichni dozajista obešli, ale on prostě ne a ne pustit.

Aston Villa

Já vím, já vím, před týdnem jsem jim spolu s dalšími nováčky prorokoval záchranu, ale to by přece nebyl žádný rozjezd sezony, kdybych během pár dnů neotáčel o 180 stupňů. Za týden půjdou na poháry...



obrázek

Dani Ceballos má za sebou snový domácí debut. Zdroj: arsenal.com




Novým spasitelem [klubu X] je...


Aktuální testovací případ: Dani Ceballos (Arsenal)

Nový Santi Cazorla a Aaron Ramsey v jednom.

Španělské občanství ✓

Jemný dotyk s balonem ✓

Dojem naprosté neoddělitelnosti od balonu ✓

Matoucí úhyby a přešlapovačky

Nasazení, dynamičnost, presink, dobře zahrávané standardky... check check check check.

Bylo by jen malou přeháňkou zkonstatovat, že si Dani Ceballos při svém debutu v základu Arsenalu podmanil jak fanouškovskou základnu Kanonýrů, tak i celé Britské ostrovy. K výhře nad Burnley přispěl dvěma asistencemi, ale o nich to bylo vlastně až v poslední řadě. Hlavní byl ten mnohovrstevný přínos: kmenový hráč Realu jenom v první půli zaznamenal nejvíc dotyků s míčem, rozdal nejvíc přihrávek, odebral nejvíc balonů (7), vytvořil nejvíc šancí (3) a nejčastěji byl také faulován (dvakrát). Bylo ho plné hřiště.

Zvlášť pokud zastáváte názor, že to na Emirates Stadium prostě nebylo ono zhruba od poslední sezony, kterou byl Santi Cazorla schopný s Arsenalem absolvovat komplet (2014/15), potom pro vás sobota asi nemohla být větším osvěžením, ne-li rovnou vytržením z fanouškovské letargie. (Tato pasáž může obsahovat stopové prvky sebereflexe.)



Narativ je mrtev, ať žije narativ


Pokud se v uplynulé dekádě bylo na co spolehnout, byly to mizerné starty Arsenalu. Letos uběhlo přesně deset let od doby, kdy Kanonýři nový ročník otevřeli párem vítězství (a to rovnou se skóre 10:2); tenkrát byli londýnští semifinalisty Ligy mistrů i FA Cupu. Loni mezitím Arsenal startoval slepenými prohrami, předloni zase na zvládnutou přestřelku s Leicesterem navázal jak jinak než bezbrankovým výkonem na Stoke City. Porážku na úvod sezony naposledy Gunners neregistrovali roku 2014. Teď je ale po všem. Historie se přepsala. Arsenal dvakrát zvítězil a o obou výhrách ani nebylo příliš pochyb. Nová éra.

Nevadí, pokud se tedy dále nemůžeme opírat o starý dobrý "rozespalý Arsenal", je libo alespoň tu o "Wolverhamptonu — licencovaném katovi tradičních titánů"? Od svého loňského postupu zpátky do Premier League nyní Vlci s Manchesterem United (pod vedením dvou trenérů) neprohráli už čtyřikrát v řadě. Ale není to jen o tomto soupeři. Prohrály s nimi také celky Chelsea, Tottenhamu, Arsenalu a Liverpoolu. Chybí přirozeně akorát skalp Manchesteru City, protože ten je obecně nedostatkovým zbožím, ale v případě dominantních šampionů se počítá i ta remíza 1:1, která dala v srpnu celé pověsti vzniknout.

Bylo vám minule líto, že váš oblíbený narativ s Harrym Kanem v hlavní roli pošel? Netřeba dál smutnit: minimálně další rok vydrží dýchat další takový narativ, který se točí kolem útočníkovy nezvyklé střelecké nemohoucnosti v určitém kontextu. Na Etihad Stadium se totiž aktuálně Kane prezentoval celkem čtyřmi střelami z otevřené hry na prostoru 358 minut, které tam dosud odehrál. Jeho čerstvý jeden příspěvek přitom celé trápení příhodně podtrhl, když vylétal z vlastní poloviny Tottenhamu. (Guardiola po utkání na informaci, že jeho tým soupeři dovolil tři střely, reportéra opravoval, že tohle ani nebyla střela...)



Nejdůležitější zjištění týdne


Přicházím na to tuze pozdě, ale Ashley Barnes kdysi dostal šanci za rakouský výběr do 20 let, a to je prostě neobyčejně kouzelné. Britský rodák se kvalifikuje díky matce svého otce, která pochází z Klagenfurtu, a v Rakousku si ho poprvé všimli, když byl v červenci 2008 uprostřed letní přípravy s Plymouthem. Pak už to šlo jako po másle — během jednoho měsíce Ashley freaking Barnes oblékal rakouský trikot v rámci jedné delší série přátelských zápasů. Jeho premiéře a zároveň derniéře za "20" tenkrát přihlíželo 250 diváků, tedy zhruba ekvivalent domácího kotle na devadesátkovém Wimbledonu FC. Bohužel, druhým, již ryze nepříjemným zjištěním je, že letos v únoru rakouské ministerstvo vnitra odmítlo Barnesovu žádost o rakouské občanství. Nezbývá nám tedy nic jiného než ho vší silou tlačit do výběru Anglie...

Za toto opožděné otevření očí se sluší poděkovat Tomaszi Mortimerovi.



Odkládaná slova uznání patří...


Takové to klasické, když se někdo nedoceňuje, a tak se to záhy pro změnu přežene s chválou.

Stal se první posilou, za níž manažer Sean Dyche v čele Burnley vynaložil peníze (v lednu 2014 ho koupil z Brightonu za 450 tisíc), a mezitím důvěru splatil i s několikrát vynásobenými úroky. V tomto kalendářním roce dal Ashley Barnes stejně gólů jako Raheem Sterling, Mohamed Salah či Pierre-Emerick Aubameyang.

Mimo světla reflektorů je velkým dříčem a sympaťákem, který ve svém minibusu nadále vozí sedm spoluhráčů na tréninky, po nichž často zůstává na trávníku jako ten poslední. V ostrých zápasech se potom mění v úskočnou, komplexní sílu.

Ashley Barnes byl jednou vyloučen za pokus o podražení rozhodčího, jindy se vysmál kritice Mourina a při jedné své typické rozmíšce loni Joeu Bennettovi provokativně poklepal na nos. Devětadvacetiletý šutér je prostě svůj, ale kromě svého pouličního swagu je též zatraceně dobrý. Reuben Pinder to pro server Joe.co.uk shrnul přesně: "Benzema z Bathu. Bergkamp Burnley."

Ashley Barnes letošní ročník načal třemi zásahy i jedním hloupým podražením soupeře zcela mimo hru během posledního útoku svého týmu v utkání, které Burnley prohrávalo o gól, a tak vskutku leccos zůstává při starém. Nadále se koneckonců prosazuje výhradně zvnitřku pokutového území, odkud vstřelil všech svých 12 gólů sezony 2018/19. Jeho střelba je pořád nesmírně pohotová a každý úder jako řez skalpelem.



Nejzbytečnější statistika kola


Anthony Martial se v historické tabulce střelců Premier League vyrovnal Ruelu Foxovi, a dokázal to zrovna proti Vlkům, liška podšitá. Po velice dlouhé době tu navíc máme hráče, který v dresu Manchesteru United dosáhl na metu padesáti soutěžních branek, aniž by jedinou z těch branek vstřelil pod vedením Sira Alexe Fergusona. Před Martialem se to naposledy povedlo Louovi Macarimu, který si na Old Trafford nekopnul od roku 1984 a letos oslavil kulaté sedmdesáté narozeniny. Martialovi bude v prosinci 24 let...

Za tento zcela postradatelný příspěvek vděčíme dvěma neúnavným statistickým nerdům — Duncanu Alexanderovi a Richardovi Jollymu.



Satisfakce kola


Pravda, tohle je zčásti i má osobní satisfakce. Pakliže jsem Teemua Pukkiho v prvním glosáři sezony označil za GOAT a narážel jsem tehdy na finský překlad jeho příjmení, tak nyní už i tenhle háček mohu v poklidu odebrat. Po sobotě totiž Premier League patří jenom jednomu borci, nikomu jinému. Finský ostrostřelec Newcastlu nasázel hattrick a přepsal tak bezmála šedesátiletý rekord Kanaďana Crossana, když se stal nejlepším střelcem v historii Norwiche, který nepochází z Britských ostrovů (tedy Velké Británie a Irska).

Do Norfolku přitom Pukki dorazil teprve loni a i po 29gólovém ročníku mu mnozí před debutem v Premier League nevěřili. Bodejť by ano, vždyť produktivního útočníka Canaries v PL si lecjaký dnešní divák nemá šanci vybavit. Minule (2015/16) střeleckým tabulkám s ubohými sedmi zásahy vévodil Mbokani, jehož kolega Jerome po skvělé postupové sezoně vyhořel. O dva roky dříve Norwich "táhl" šestigólový Hooper, předtím osmigólový Holt. Teprve během ročníku 2011/12 se mohl Norwich skutečně opřít o Morisona (9) i Holta (15).

Ani jeden z nich ovšem nezkompletoval hattrick. To se ve žlutozeleném trikotu v PL podařilo akorát Efanovi Ekokuovi v září 1993 (čtyři branky do sítě Evertonu). Více než tři branky v úvodních dvou kolech Premier League vsítili akorát famózní Gianluca Vialli (1997/98) s Robbiem Fowlerem (1994/95). A nyní Teemu "GOAT" Pukki.



Why is this a thing at all...

Motivovat na zápas lze různými způsoby a inspirovat se dá také zcela nenuceně, elegantně. A pak je tu samozřejmě cesta Chelsea. Odtud to mají snad už jen krůček ke světoznámým filozofům...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (127)

Přidat komentář
NickyZabaleta

Boží, tyto glosáře

Reagovat
masly008

Reagovat
Y.N.W.A

přidávám se, taky díky za spoustu zajímavostí

Reagovat
jacobT

Reagovat
Euphael

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
Harakan

Reagovat
raduinho

Na slavícím Dani Ceballosovi je cosi znepokojivého...

Reagovat
aramaki

v akom zmysle znepokojiveho

Reagovat
jenage

Nemělo by to být "Muž sta příchutí,..."?

Reagovat
bbbauch

Ta satna Chelsea

Reagovat
Y.N.W.A

to Fast tam začal psát Higuain s Hazardem... ale Food jim pak přepsali na Power

Reagovat
kaaspis

Reagovat
icka

Reagovat
kilobyte

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
naheCZ

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Euphael

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kucka

Reagovat
fantomas

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
pingla

Reagovat
Cobra

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
t0mmy33MCFC

Jn s temi fauly dobre zminene, City jsou spatni ze fauluji a Pep je svine, ale u Liverpoolu je to genialni a Klopp je nejvetsi borec

Reagovat
Y.N.W.A

nevím, toto jsem nikdy nijak nezaregistroval... represing o tom prostě je... spíš bych to viděl na takovou tu klasickou nenávist vůči vítězi, až vyhraje Liverpool ligu, bude on v hlavním světle reflektoru, ostatně letos ho to čeká v LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

No nevim, na jednu stranu shodit Newcastle jako tym, kterej vede neorganizovane Bruce a odsoudit ho k sestupu a druhym dechem vyzdvihnout Arsenal, kterej prave ten marnej Newcastle porazil 1:0 po minele a vypracoval si v zapase maximalne 2 dalsi golovy snace, je trosku paradoxni.

Reagovat
Y.N.W.A

a o tom ten článek je

Reagovat
kissak

Letošek bude opravdu zajímavý pro Straky.

Reagovat
salami

Uvidime, na soudy je jeste celkem brzo. Navic me v tom komentari neslo o vyvraceni toho, ze nas favorizuje na sestup, to je naprosto legitimni nazor.

Reagovat
smazaný uživatel

Stříkám

Reagovat
Kixi Syhimour

text byl anulován VARem

Reagovat
jacobT

Norwich a Pukki prijemne prekvapili. Cakal som, ze ich bez v podstate akychkolvek posil trochu zradi ten uvodny los, ale zatial to funguje aj tak. Farke je este lepsi nez som si myslel.

A Ceballos bol famozny, konecne snad mozem prestat oplakavat Santiho odchod. A moc sa sice o nom tuto sezonu nehovori, prave na ukor Ceballosa ale aj Willocka, no Guendouzi mal zase vyborny vstup do sezony. Je neuveritelne, ze v jeho veku je schopny v zalohe zahrat tak skusene a s prehladom bez ohladu na to, kde presne v tej zaloznej formacii nastupi a s akymi ulohami.

Reagovat
Usty

Nejzbytečnější statistika kola je moje oblíbená rubrika, ale tentokrát mě přijde zajímavá. Boo, not cool, disqualified.

Reagovat
Coniglio

Ma este niekto okrem mna hlboko zakorenenu a absolutne neopodstatnenu nevrazivost k sportovcom s jasne zenskymi krstnymi menami?

Pochybujem ze napriklad na Slovensku by sa chlapec menom Lucia/Barbora/Viera dostal so zdravim rozumom cez strednu

(Ashley Barnes, Ashley Cole, Tracy McGrady, Courtney Lee, Kelly Oubre, Lindsay Hunter, Jocelyn Thibault)...

Reagovat
kilobyte

To je past kdyby je komentoval Čapek a spol s jejich ová.

Reagovat
Coniglio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

az na to, ze nejsou zenska jmena...

Reagovat
krisa

Vlasta Petržela

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Dody10

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Ja mam zas problem s lidma, ktery maj ve jmene š (vyjimkou je Tomas). Proste kdyz se jmenujes Krystof, Simon nebo Leos, tak ses chte nechte debil

Reagovat
Coniglio

to uz ale ovsem vola po tabletkach

Reagovat
čutalista

zasmál jsem se

Reagovat
krisa

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Máš štěstí

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Nikola Tesla ftw

Reagovat
eder

To byl sportovec asi jako Alice Cooper.

Reagovat
Posledni Kovboj

Nikola umel vsechno

Reagovat
eder

Asi ano, dokonce má pomník v Praze.

Reagovat
technecium

Alice Cooper, to je ta nejošklivější ženská na světě?

Reagovat
Kucka

Andrea Pirlo!

Reagovat
mistr129

Jarmila Kratochvílová

Reagovat
Posledni Kovboj

Hynku, Vileme, Jarmilo!

Reagovat
sunakashi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Andrea Stramaccioni. I když toho bych nesnášel, i kdyby měl nějaký stylový taliánský jméno, jako Luigi Rissoto, Vito Scalleta nebo Benito Mussolini

Reagovat
LFC & STEVEN 8

Reagovat
krisa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
mayday

Giovanni Seredovani.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
blade115

Kostka < glosář

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Opet super glosar, cte se to jedna radost

Reagovat
smazaný uživatel

slovo narativ se tu mírně přemnožilo

Reagovat
kissak

To víš, když někdo rád vypráví příběhy :-D

Reagovat
kissak

Newcastle letos opravdu zase bude bída a balancování na hraně sestupu.

Reagovat
Baronne

Co je vůbec s Vydrou?

Reagovat
REPLIKATOR

Nehrál ani v přípravě, ale v Burnley si ho chtějí nechat, kdyby se jim zranili 3 útočníci najednou.

Reagovat
Baronne

Supr

Reagovat
smazaný uživatel

Po dvou kolech je sakra brzo odsoudit někoho na sestup. Palace má na lavici Cahilla, s ním se zvednou.

Menší připomínka: https://www.eurofotbal.cz/kluby/anglie/crystal-palace/zapasy/premier-league-2017-2018/?cID=6&sID=294

Reagovat
YNWA__MSN

Hlavně jak tu minule psali o tutovym sestupu Norwiche

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
fantomas

Jakoby vycházet u glosáře z titulku...

Reagovat
smazaný uživatel

perfektní , jen tak dál

Reagovat
Mariano13

Pukkimu som celkom veril, teda tak na tých 13-15 gólov. No v klasike som si povedal, že zatiaľ uvidím ako mu to s Norwichom pôjde, potom dokúpim a v drafte som plánoval niekedy až po prvých piatich pickoch. Tu s však našli aj väčší optimisti, keďže v klasickom drafte bol vybraný z 39. miesta, a v tom H2H dokoknca o jedno miesto vyššie (aj keď po dobrom prvom kole, no stále prekvapivo).

Reagovat
Mariano13

Sorry to malo ísť do diskusie o drafte, Ale hodí sa to aj sem.

Reagovat
Darren Fletcher

OT: neviem to najst pls pri ktorom clanku bolo vlakno k Once upon a time in Hollywood? dik

Reagovat
Counter

Btw. tady už se mi ta forma líbí víc

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

A do příštího narativu doporučuju Lingarda:

https://twitter.com/oilysailor/status/1163543959412629504

Reagovat
fantomas

Jj, viděl sem, ale drze čekám na prosinec. A pokud ne, tak narativ umře!

Reagovat
Counter

Reagovat
cristiano.K.

vzal si naší kritiku k srdci

Reagovat
fantomas

Rád bych řek, že jo... ale v podstatě reálně ne...? Jen ty rubriky se na pár místech proměnily.

Reagovat
Counter

Reagovat
cristiano.K.

a zkrátil

Reagovat
fantomas

Tak o 300 slov optickej klam

Reagovat
diastan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele