Herečka Eva Holubová, známá například z hořkých komedií Pupendo nebo Pelíšky, se na svých sociálních sítích svěřuje neuvěřitelným 107 tisícům followerů se svými nejrůznějšími úvahami a postřehy. Často otevírá nečekaná témata – kromě politiky, v níž se také vehementně angažuje, je to i víra a náboženství. Holubová díky tomu na instagramu výrazně vyčnívá. I proto, že se obvykle profily ostatních celebrit hemží spíše (ne)placenou (ne)veřejnou spoluprací, reklamami a vyrýsovanými tělíčky na plážích u moře či u bazénu.

„Po obědě jsem se vypravila do kostela a udělala jsem moc dobře. Mše sice nebyla, poněvadž prázdniny, ale krásně jsem si hodinu a půl poseděla, rozjímala a modlila se,“ svěřila se Eva Holubová.

„A zodpověděla jsem si jednu z otázek pana Veselovského, u nějž v pořadu na DVTV jsem byla. Citoval mne: ‚Každý by měl mít svýho zpovědníka nebo psychiatra!‘ A zeptal se, jestli to pro mě není instagram. Už ani nevím, co jsem zablábolila, ale teď už vím, jak to mám. Ne, mým opravdovým zpovědníkem je ten ‚fešák na kříži‘, Pán Všehomíra, Hospodin, ale i PachaMama, tedy Matka Země.“

„Není to rouhání, rozhodně ne. Mým opravdickým zpovědníkem není lidská bytost. Ale mám svého pastýře a svěřuji se mu. Mám i známé psychiatry, k nimž mohu přijít o radu. Kdosi mi nedávno napsal, že instagram může byt takové ‚draní peří‘, a trefil to přesně. Přesně to cítím, a proto sem chodím. Komunikovat. Ale s Ním je to jiný. Ježíš je Pán. Laskavý a milující, ale taky pravdy znalý,“ myslí si herečka, která v minulosti bojovala s depresemi i démonem alkoholu. A byl to boj, který (s pomocí Boží) úspěšně vyhrála.

„Dnes jsem si vytyčila novou modlitbu, které se chci teď držet,“ pokračuje Holubová. „Prosím, ať mám touhu být dobrá; prosím, ať mam sílu být dobrá; prosím, ať mám odvahu být dobrá; prosím, ať mám v sobě svobodu být dobrá. Nechť na Svět a život v něm pohlížím radostně a s láskou. Nechť zášť ve mně nevzbuzuje zášť, ale pouze posměch a opovržení, když ještě nejsem schopna upřímně odpustit. Amen.“ Její prosba k Bohu zasáhla několik tisíc jejích fanoušků a mimo jiné i několik celebrit. „A tak se staň,“ doplnila její slova například neméně ezoterická herečka Kateřina Kaira Hrachovcová (44).

VIDEO: Boj Evy Holubové o životní prostředí! Na záchodě nesplachuju, je jiné řešení!

Video
Video se připravuje ...

Boj Evy Holubové o životní prostředí! Na záchodě nesplachuju, je jiné řešení! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
50 fotografií