Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Dělali si z něj legraci, ale nenechal se odradit. Neslyšící Korejec vyhrál duel na turnaji ATP

Dokázal to. Ač neslyší, vyhrál zápas na turnaji ATP. Jako vůbec první tak uspěl ve Wiston-Salemu Korejec I Tuk-i. Jednadvacetiletý hráč porazil v prvním kole 7:6, 6:1 Švýcara Henriho Laaksonena, jenž je v žebříčku o téměř sto míst výš.

Korejský tenista I Tuk-i
zdroj: ČTK/AP

Od narození neslyšící I Tuk-i je 212. hráčem světa a ve Winston-Salemu si odbyl debut na tour, a hned vítězný. Při zápasech neslyší rozhodčí a musí se spoléhat na vizuální podněty.

"Lidé si ze mě dřív dělali legraci. Říkali, že bych neměl hrát tenis. Bylo to složité, ale rodina i přátelé mi pomohli tím projít. Chtěl jsem všem dokázat, že to zvládnu. A vyslat signál dalším sluchově postiženým, aby se nenechali odradit. Pokud budete makat, zvládnete cokoli," uvedl I Tuk-i v pozápasovém rozhovoru za pomoci dobrovolníka a své přítelkyně. Ve druhém kole se utká s třetím nasazeným Hubertem Hurkaczem z Polska.

Je nám líto, video expirovalo.
Murray prohrál po návratu i druhý zápas ve dvouhře

V úvodním kole se s turnajem rozloučil trojnásobný grandslamový šampion Andy Murray, jenž prohrál i svůj druhý zápas dvouhry po návratu na ATP Tour. Dvaatřicetiletý Skot, jenž se po lednovém Australian Open podrobil druhé operaci kyčle, vypadl po více než dvouhodinovém boji po porážce 6:7, 5:7 s Američanem Tennysem Sandgrenem.

Minulý týden Murray v Cincinnati podlehl Francouzi Richardu Gasquetovi. Na US Open a případné pětisetové zápasy se bývalá světová jednička ještě necítila, místo newyorského grandslamu nejspíš absolvuje v USA challenger.

Výsledky tenisového turnaje mužů ve Winston-Salemu

Dvouhra - 1. kolo: I Tuk-i (Korea) - Laaksonen (Švýc.) 7:6 (7:4), 6:1, Sandgren (USA) - A. Murray (Brit.) 7:6 (10:8), 7:5, Fratangelo (USA) - Weintraub (Izr.) 6:0, 6:0, Chardy (Fr.) - Sarmiento (USA) 6:1, 7:6 (7:5), Carballés (Šp.) - Giron (USA) 6:2, 2:6, 6:3, Popyrin (Austr.) - Monteiro (Braz.) 5:7, 6:4, 7:6 (9:7).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články