20. srpna 2019 • 22:49

SESTŘIH: Kluž - Slavia 0:1. Rozhodl Masopustův volej, Kolář chytil penaltu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalisté Slavie se přiblížili k postupu do základní skupiny Ligy mistrů. Pražané v úvodním utkání závěrečného 4. předkola zvítězili v Kluži 1:0 a vytvořili si velmi výhodnou pozici pro domácí odvetu, která se hraje příští středu. O výhře českého šampiona rozhodl v Rumunsku v 28. minutě Lukáš Masopust. Po přestávce zachránila hosty tyč a v 79. minutě brankář Ondřej Kolář chytil penaltu Billelu Omranimu.



Slavia, která v minulé sezoně došla až do čtvrtfinále Evropské ligy, usiluje o druhou účast v základní skupině Ligy mistrů v historii, hlavní fázi nejprestižnější klubové soutěže si dosud zahrála jen v roce 2007. Pražané by za postup získali prémii v přepočtu 393 milionů korun.

Pokud by slávisté přes Kluž nepřešli, čekala by je stejně jako v předchozích dvou sezonách základní skupina Evropské ligy. Červenobílí zůstali jediným českým zástupcem v pohárech, zbylé kluby už vypadly v kvalifikaci Evropské ligy.

Zatímco Kluž už přešla přes tři předkola a vyřadila postupně Astanu, Maccabi Tel Aviv a Celtic Glasgow, Slavia vstoupila do kvalifikace Ligy mistrů až dnes. Přesto v úvodu působili rozehranějším dojmem Pražané, kteří po rozhodnutí UEFA poprvé hráli až v třetí zelené sadě dresů, odkazující na partnerství s čínským klubem Peking Čung-che Kuo-an.

Domácí spoléhali na brejky, po jednom z nich se v osmé minutě dostával do zakončení Tucudean, ale Hovorka ho zablokoval. Červenobílí většinu času drželi míč, první velkou šanci však měl rumunský šampion. V 27. minutě Djokovič hlavou posunul míč směrem k brance na Tucudeana a hosté děkovali gólmanu Kolářovi, že neprohrávali.

SESTŘIH LM: Kluž - Slavia 0:1. Rozhodl volej Masopusta, Kolář chytil penaltu
Video se připravuje ...

O minutu později otevřeli skóre slávisté. Nejdražší letní posila rumunský reprezentant Stanciu, který se poblíž Kluže narodil, rozehrál rohový kop signálem za vápno a Masopustův volej na teč překvapivě zapadl až do sítě. Reprezentační záložník dal první gól v pohárech.

Domácí kouč Petrescu po přestávce poslal místo Tucudeana na trávník Rondóna a právě střídajícího hráče dělily v 51. minutě od vyrovnání centimetry, když trefil z úhlu tyč. Rumunský šampion ožil a vzápětí těsně minut Bordeianu.

Slavia se postupně z tlaku vymanila a v 72. minutě hlavou o kousek přestřelil Souček. O sedm minut později měli domácí velkou možnost k vyrovnání. Po Olayinkově zákroku na Omraniho odpískal rozhodčí Cakir penaltu, kterou ale sám faulovaný zahrál lajdácky a brankář Kolář střelu vyrazil. Závěr už český šampion takticky zvládl.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Lukáš Masopust oslavuje se svými spoluhráči trefu, kterou poslal Slavii do vedení 1:0 na hřišti rumunské Kluže v prvním zápase play off o Ligu mistrů
Lukáš Masopust oslavuje se svými spoluhráči trefu, kterou poslal Slavii do vedení 1:0 na hřišti rumunské Kluže v prvním zápase play off o Ligu mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud