Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hašek po obratu Bohemky: Jako by si hráči něčeho šňupli. Bylo to extrémní divadlo

Do pražského Ďolíčku vlétl v sobotu večer šrapnel štěstěny. Už to vypadalo, že Sigma má po vedení 2:0 domácí na lopatkách, síla však byla na straně Bohemians 1905 a Martin Hašek dovedl tým k totálně vydřenému vítězství nad Olomoucí. "Tenhle víkend se povedl, vstali jsme z mrtvých," říká v rozhovoru pro ČT sport trenér klokanů po obratu 3:2.

Trenér Martin Hašek
zdroj: ČTK

"Neskutečnej příval ohromně silnejch, pozitivních emocí. Skákali jsme všichni na sebe a objímali se. Když vyhraješ poté, co 2:0 prohráváš, a povede se to v poslední minutě, tak se to násobí," popisuje kouč Hašek explozi štěstí.

A byli to právě Bohemians 1905, kterým se proti Olomouci podobná záležitost stala loni v září. Tehdy totiž na Sigmě také smazali dvougólovou ztrátu a zvítězili 3:2.

"Už o poločase mě teď někteří odvolávali, ale když jsme dali na 2:2, celý stadion šel s námi do posledního diváka. Tenhle gól byl důsledek toho, jaká energie byla na stadionu," uznává Hašek.

Sigma vedla po 58 minutách 2:0 po vlastním gólu brankáře Pražanů Fryštáka a proměněné Plškově penaltě. Ale pak to přišlo. V 62. minutě se o kontaktní gól z přímého volného kopu postaral Podaný, který tak dal vzpomenout na svou stejnou trefu z domácího utkání proti Mladé Boleslavi. V 70. minutě si pak na Jindřiškův roh naběhl Hůlka a hlavou srovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

"Bylo zajímavý vidět tu proměnu, když naši hráči za stavu 0:2 nemohli běhat a najednou po 2:2 začali po hřišti lítat, jako by si něčeho šňupli, jak já říkám. Jakej obrovskej dopad má psychickej stav na projev ve fyzické rovině," líčí Hašek.

Vytoužené tři body nakonec Bohemians 1905 ve čtvrté minutě nastavení zařídil Bartek. Pražané tak před vlastními diváky porazili Sigmu v lize po pěti zápasech.

"David střílel v pozici, která nebyla úplně jednoduchá. Hrál z pravého beka. Bylo to do gólmana, do jednoho bránícího hráče, do druhého a do brány. Byla v tom klika. Ale ona přijde, hráči za tím šli, a to byl důsledek," je rád devětačtyřicetiletý trenér.

V návalu emocí Hašek dokonce objal jednoho z rozhodčích. "Schválně. To jsem byl v takovém rauši, já chtěj obejmout celej svět. Byl blízko. Neměl bych tohle dělat, ale byla poslední minuta, emoce byly takový, že to je pochopitelný. Je to divadlo pro diváka. Tohle bylo extrémní divadlo, tak jsme ho dohráli až do konce. Myslím, že to nevadilo ničemu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články