20. srpna 2019 • 11:20

Fotbal není tombola, Pogba je sobec! Ikona sepsula United kvůli penaltě

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacet minut do konce a Manchester United hrál ve Wolverhamptonu 1:1. Rudí ďáblové mohli rozhodnout z penalty, jenže Paul Pogba ji nedal. Neproměnil už počtvrté za poslední rok. Ztráta na hřišti Wolves rozčílila někdejší hvězdu Uniteda Garryhon Nevilla. „Typický Pogba, sobec,“ opřel se o francouzského záložníka.



Před týdnem proti Chelsea s přehledem proměnil penaltu Marcus Rashford a stavěl si ji i tentokrát. Jenže jen co se Pogba zvednul po faulu z trávníku, hrnul se k ní taky a následovala dlouhá debata. Diskuzi sice Francouz evidentně vyhrál, ne tak následný souboj s penaltovým mágem Ruiem Patríciem.

„Už ve chvíli, kdy na penaltu Pogba šel, jsem zuřil. Typický Pogba, sobec. Jak ho vůbec napadlo, že na penaltu půjde?“ čertil se po zápase bývalý kapitán United Gary Neville. „Tohle není tombola ani turnaj přípravek. Na hřišti chyběl vůdce, který by rozhodl, něco bylo špatně,“ řekl v televizním studiu.

U Paula Pogby se neustále spekuluje o přesunu do Realu, i tak zůstává nedílnou součástí základní sestavy rudých ďáblů. Jenže pokutové kopy mu příliš nejdou, od začátku minulé sezony nedal už čtyři. A Rui Patrício je proti nim skvělý. Skokem po pravé ruce vystihl Francouzovu nepříliš dobře umístěnou ránu a zachránil konečnou remízu 1:1.

Už při první penaltě ročníku před týdnem se 26letý Pogba s o pět let mladším Rashfordem dlouho dohadovali, nakonec kopal Angličan. „To je jediný důvod, proč Pogbu nenazvu zrádcem. Možná mu Rashford tu penaltu sebral,“ tvrdí Neville. „Ale tohle se vůbec nemá řešit na hřišti, ať se to rozhodne v kabině!“

V kabině ale zřejmě vzniklo řešení, které právě takové přetahování o šance skórovat umožňuje – na penaltu mohu jít oba.

„Rashford a Pogba jsou určenými střelci penalt. A na hřišti je na nich, kdo se rozhodne: ‚tahle je moje,‘ vysvětlil na tiskovce po zápase Ole Gunnar Solskjaer. „Občas hráč cítí, že má dost sebevědomí. Paul pro nás proměnil tolik penalt, tentokrát Patrício předvedl skvělý zákrok,“ uznal manažer United.

Situace ale nadzvedla fanoušky na sociálních sítích. Komentátor a bývalý skvělý fotbalista Gary Lineker označil Pogbovo chování za nevysvětlitelné. Vidět je taky názor „prostě se ho zbavte.“ Je remíza 1:1 ve West Midlands dalším argumentem pro přesun do Španělska?

Vše o Manchesteru United čtěte ZDE›››

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud