Hlavní obsah

Sběratel zaplatil 2,6 milionu korun za nový motocykl. Měl k tomu ale dobrý důvod

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny supersportovních motocyklů málokdy přesáhnou šest set či sedm set tisíc korun. Ovšem ve speciálních případech, jako je tento, se cenovka může ještě pěkně posunout. Nový projekt MV Agusty má totiž charitativní základy.

Foto: MV Agusta

Zbarvení je pro účely Unicef typické.

Článek

Proč nespojit dobrý skutek s koupí jedinečného motocyklu, řekl si zřejmě sběratel, který byl na aukci pro organizaci Unicef na Sardinii ochoten zaplatit v přepočtu 2,6 milionu korun za model MV Agusta F3 800.

Tento motocykl běžně přijde na částku kolem 450 tisíc korun. Ovšem daný kus je zbarven do bílo-modré, se znaky světoznámé neziskové organizace. Peníze nyní putují na podporu dětí z chudých oblastí celého světa.

Foto: MV Agusta

I loga výrobce na nádrži ladí.

Co se samotného stroje týče, úpravy se týkají jen vnějšího designu. Pod kapotáží tedy najdeme tříválec o zdvihovém objemu 798 kubických centimetrů. Ve 13 tisících otáčkách nabídne 150 koňských sil a uhání více než 240 kilometrů za hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám