Chcete mít pohled hollywoodské star? Zjistěte, co je tajemstvím pronikavého pohledu celebrit. Proč některé hvězdy nevidíte ani ve zralém věku s brýlemi? Trik spočívá v kontaktních čočkách.

Jen v Česku trpí oční vadou okolo šesti milionů lidí. Celosvětově je to asi polovina populace. Zatímco u nás pořád vítězí brýle, v západní Evropě ale i za oceánem jsou čím dál populárnější kontaktní čočky. Zejména v Americe je vzhled synonymem pro úspěch, a tak 20-25 % místní populace dává přednost čočkám před brýlemi. A ve kterém oboru je image nejdůležitější? Jak jinak než v showbyznysu a vědí to i samotné celebrity. Některé z nich můžete vidět v designových brýlích, řada z hvězda ale dává přednost právě čočkám.

Hnědé oči? Ale kdeže.

Nápadná řasenka, oči jako mrkací panenka a zvýrazněná barva očí. To všechno jsou typické znaky pro Jennifer Aniston. Oči jsou pro bývalku Brada Pitta poznávacím znamením, přesto často mění jejich a to pomocí barevných kontaktních čoček. Zálibou ve střídání barvy svých očí je proslulá i dědička hotelového impéria Paris Hilton, která má původně hnědé oči, ale často ji vidíte s modrými čočkami. Mimochodem původně hnědé oči má i Angelina Jolie. Zatímco barevné kontaktní čočky jsou spíše doplněk, je i řada celebrit, která se neobejde bez dioptrických čoček.

Zdroj: www.shutterstock.com 

Pokud jde o hollywoodské fešáky, mezi ty, které s brýlemi také běžně neuvidíte, patří například Tom Cruise nebo Orlando Bloom. I oni dávají přednost běžným i barevným kontaktním čočkám. A co si budeme říkat, oba patří mezi protřelé lamače ženských srdcí a pronikavý pohled tomu určitě také pomůže.

Začněte s dioptrickými čočkami

Chcete se i vy tak trochu cítit jako hvězda? Co vyzkoušet kontaktní čočky? Pokud nepatříte mezi zkušené uživatele čoček, určitě vyzkoušejte nejdříve ty dioptrické, lépe se nasazují. Jak a podle čeho čočky správně vybrat? Klíčem je kvalitní vyšetření zraku a v neposlední řadě i na materiál a vlastnosti čočky. Nejkvalitnější kontaktní čočky jsou vyrobené z takzvaného silikon-hydrogelového materiálu, který se vyznačuje lepší propustností kyslíku. Právě díky vyšší propustnosti může oko lépe dýchat a uživatelé mají komfortnější pocit při nošení čoček. Dnes je odborníky velmi doporučována kombinace technologií Aquaform, která váže vodu v celé struktuře čočky. „Tato technologie znamená vysoce smáčivý povrch, což zvyšuje pohodlí při nošení čoček. Zároveň pomáhá udržet oči jasné, bělejší a zdravé, protože tyto čočky jsou měkčí a flexibilnější,“ vysvětluje Kateřina Ziklová, specialistka zákaznického servisu společnosti Alensa. Technologii Aquaform obsahují oblíbené čočky Biofinity nebo MyDay.

Zdroj: redakce