Hlavní navigace

Vodafone zvýší rychlost "neomezeného" tarifu na 10 Mbit/s. Zákazníci jsou prý spokojení

20. 8. 2019

Sdílet

Vodafone - logo Autor: Vodafone ČR

S novými „neomezenými“ tarify je spokojeno 94 % zákazníků, tvrdí mobilní operátor Vodafone. Vychází z výsledků průzkumu, který pro firmu mezi jejími klienty provedla agentura Kantar CZ.

Průzkum ověřoval vnímání tarifů u klientů, kteří si je pořídili během července – z logiky věci se tedy dá předpokládat, že měli důvod si je koupit. Podle Vodafonu průzkum proběhl mezi prvními 150 zákazníky s novým tarifem.

Nový tarif Neomezený představil Vodafone v červnu. Aby dosáhli na „neomezená“ data, musí si v něm zákazníci pořídit minimálně dvě SIM karty a k tomu i domácí xDSL nebo fix LTE připojení.  

Pro dva lidi tak „neomezený“ balíček vyjde celkem na 2 396 Kč (998 Kč měsíčně za SIM), nejvýhodnější (z hlediska nákladů na jednu SIM) je pro čtyřčlennou skupinu: 2 795 Kč (599 Kč měsíčně za SIM).

Rychlost „neomezeného“ mobilního připojení je navíc zastropovaná. Původní limit byl 5 Mbit/s. Maximální rychlost teď nicméně zvedne na 10 Mbit/s.

"Data ukazují, že nové tarify, včetně Neomezeného, zákazníky zaujaly a že i tolik diskutovaná rychlost připojení 5 megabitů za sekundu nebyla v praxi problémem. Přesto, abychom nikoho nenechali na pochybách, jsme se po prvních měsících ostrého provozu rozhodli rychlost oficiálně stanovit na 10 megabitů za sekundu,"říká viceprezident Vodafonu Enrique Vivas.

Průměrná měsíční spotřeba dat se u zákazníků s „neomezeným“ tarifem blížila 30 GB, doplnil na dotaz Lupy operátor. „Spotřeba se ale v čase vyvíjí,“ řekl mluvčí operátora Marek Steiger.

Neomezená data na červenec a srpen nabídl v časově omezené akci také konkureční T-Mobile. Ten posléze omezil rychlost v roamingu, v domácí síti ji ale nelimituje.

Aktualizace 21. 8. 2019 12:00 – doplnili jsme informaci o počtu respondentů a o průměrné spotřebe dat

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).