Hlavní obsah

Mattoni a PepsiCo koupily Knjaz Miloš, největšího srbského výrobce minerálek

Společnost Mattoni 1873 spolu s firmou PepsiCo koupily hlavního srbského výrobce minerálních vod a nealkoholických nápojů Knjaz Miloš. Generální ředitel skupiny Mattoni 1873 Alessandro Pasquale v úterý podepsal na české ambasádě v Bělehradě smlouvu s prodávající Mid Europa Partners.

Foto: KMV

Společný podnik od Srbů přebírá značky jako Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix nebo Gusto.

Článek

Cenu transakce ani jedna ze stran nezveřejnila, Pasquale ale už dříve avizoval, že by mělo jít o jednu z nejdražších akvizic skupiny.

Mattoni 1873 - která se donedávna jmenovala Karlovarské minerální vody (KMV) - a PepsiCo založily společný podnik (joint venture), v něm má Mattoni většinu. Nákup srbského výrobce firma oznámila na začátku června.

Do skupiny Knjaz Miloš kromě vlajkové lodi, kterou je stejnojmenná perlivá minerální voda, patří například vody Aqua Viva, první srbský energetický nápoj Guarana, nealkoholický šumivý nápoj ReMix Knjaz nebo perlivé a neperlivé nealkoholické nápoje Golf.

Společnost Knjaz Miloš se sídlem v srbském Arandjelovaci je s více než 200letou historií největším výrobcem minerálních vod a energetických nápojů na tomto trhu. Společnost má v Srbsku zhruba 800 zaměstnanců.

Mattoni své produkty vyváží do 19 zemí světa a vlastní zahraniční značky minerálních vod v Rakousku, Maďarsku a Srbsku. V Bulharsku, Slovensku a Maďarsku je výhradním výrobcem a distributorem nealkoholických nápojů značek firmy PepsiCo. Ve všech zemích má dohromady 3 200 zaměstnanců.

Foto: Mattoni 1873

Generální ředitel skupiny Mattoni 1873 Alessandro Pasquale

Nákupem firmy Knjaz Miloš se firma dostane na trhy v Srbsku, Bosně, Severní Makedonii a Černé Hoře.

„Bylo naším dlouhodobým cílem dostat se na jihovýchodní evropský trh. Knjaz Miloš je lokálním lídrem trhu, což je pro nás důležité. Je to taková srbská Mattoni," uvedl Pasquale.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám