Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Tomáše a Jirku (†18) srazil opilý zpěvák: Nadýchal 2,4 promile, hrozí mu až 10 let vězení

Tomáše a Jirku (†18) srazil opilý zpěvák: Nadýchal 2,4 promile, hrozí mu až 10 let vězení
Zdroj: Týdeník policie
tragédie
Obcí Třešť na Jihlavsku otřásla v neděli nad ránem obrovská tragédie. Pro mladíky Tomáše a Jirku (†18) skončila tamní zábava smrtí. Opilý muž, který jel z té samé zábavy autem, sjel ze silnice a osmnáctileté kamarády, kteří šli odtamtud pěšky, porazil a usmrtil. Tou dobou měl v krvi 2,4 promile alkoholu. Policisté ho v úterý obvinili ze dvou trestných činů a hrozí mu až 10 let za mřížemi, na rozsudek si však počká na svobodě.

Naprosto zbytečně vyhasly v neděli nad ránem dva mladé životy. Jirka a Tomáš (†18) se kolem druhé hodiny ranní vraceli z místní zábavy pěšky domů. Opilý Martin K. (25) se vracel ze stejné zábavy a i přes fakt, že byl značně opilý, místo chůze zvolil k přepravě auto.

Martin posilněn alkoholem se řítil ve svém červeném volkswagenu vysokou rychlostí. V jedné ze zatáček vjel do protisměru a najel až do příkopu. Nešťastnou náhodou v tom místě šel zrovna Jirka s Tomášem. Auto se k nim přiřítilo zezadu a oni neměli jedinou šanci tragédii zabránit. Oba na místě zemřeli.

V úterý dopoledne byl Martin K. po ukončení výslechu a sdělení obvinění propuštěn na svobodu, policistům však musí být k dispozici v průběhu dalšího vyšetřování. Policisté nyní uvedli i informace ohledně toho, jaké množství měl Martin v krvi. „Na místě při dechové zkoušce řidič nadýchal 2,39 promile alkoholu. Opakovaná dechová zkouška pak měla hodnotu 2,42 promile. Před umístěním na protialkoholní záchytnou stanici byl převezen do nemocnice, kde došlo k vyšetření spojené s odběrem krve,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Martinovi hrozí až 10 let za mřížemi.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy