Bývalý fotbalový bouřlivák si neodpykává 2,5letý trest za zpronevěru, falešné pornoinzeráty na exmanželku Vlaďku Erbovou (38) a maření úředního rozhodnutí jen za zdmi plzeňské věznice na Borech.

Jak Blesk v úterý jako první informoval, od minulého čtvrtka vypomáhá v rodinné pekárně na Plzeňsku. A pokud by chtěl díky práci ukrojit aspoň něco ze svých milionových dluhů, musel by pod pecí i spát.

Podle zjištění Blesku totiž odsouzencům za práci v pekárně náleží mzda 88,50 Kč na hodinu. Při osmihodinových šichtách a průměrném počtu 22 pracovních dnů v měsíci to dává měsíční gáži 15 576 Kč.

Přilepšit si může Řepka leda jen prací v noci nebo přesčas – přes týden by mu hodinovku zvýšili o 20 procent (noční), resp. o 25 procent (přesčasy), o sobotách a nedělích by mohl makat za 1,5násobek běžné mzdy, o svátcích dokonce za dvojnásobek. Pětinu navíc mu může přihrát ještě „údernické" pracovní tempo či posun do pozice, kde bude řídit další vězně...

Vydělaných peněz si zatím moc neužije. Podle informací Blesku jsou mu ukládány na speciální účet. „Vězněné osoby u sebe nesmí mít hotovost, každá z nich má zřízen účet v rámci věznice, platby probíhají bezhotovostně. Za kapesné mohou nakupovat ve vězeňské kantýně,“ vysvětlila mluvčí Vězeňské služby ČR.

Bývalý král blikanců se nechal slyšet, že se mu v pekárně líbí. A vynachválit si ho nemohou ani pekaři. „Lidé se tu normálně zapracovávají měsíc a on je tu krátce, takže na hodnocení je brzy. Ale musím říci, že nás překvapil. Je snaživý a šikovný. Peče chleba a jde mu to,“ řekl Deníku ředitel společnosti. Fotky Blesku z pondělní směny ale jasně ukazovaly, že sázel do pekáčků plněné buchty...

Aby „vedlejšák" v pekárně dostal, musel si bývalý fotbalový reprezentant vyřídit zdravotní průkaz. To totiž vyžaduje zákon! „Všichni odsouzení zaměstnáni na pozicích, kde je potřeba zdravotní průkaz, ho mají, stejně jako všechna potřebná osvědčení, která musí mít zaměstnanci například v potravinářství,“ sdělila Blesku Petra Kučerová, tisková mluvčí Vězeňské služby ČR.

Mzda vězně
Autor: Foto: M. Hykl, D. Kundrát, M. Protivanský

VIDEO: Kateřina Kristelová navštívila Tomáše Řepku ve věznici na Borech. 

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Kristelová navštívila Tomáše Řepku ve věznici na Borech. Aktu.cz

Fotogalerie
92 fotografií