Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Lauko se připravuje s dvacítkou a sní o místě v prvním týmu Bostonu

Má patřit k tahounům hokejového týmu, který chce na přelomu roku v Ostravě a Třinci uspět na juniorském mistrovství světa. Devatenáctiletý Jakub Lauko s týmem Rouyn-Noranda Huskies na konci května získal Memorial Cup, trofej pro nejlepší mužstvo kanadských juniorských soutěží. V nadcházející sezoně by ale už Lauko, jehož loni draftoval ve třetím kole Boston, chtěl hrát mezi muži.

Jakub Lauko
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rich Lam

"Nad další sezonou přemýšlím každý den a není to příjemné. V minulém roce jsem byl v podobné situaci. Mohl jsem se po kempu vrátit do Česka, nebo jsem mohl zůstat v Americe. To bylo ještě těžké. Letos je to stejné jen s tím, že budu tam," řekl Lauko po tréninku juniorské reprezentace v Berouně, kde se připravuje na turnaj čtyř zemí v Rusku.

Odchovanec Chomutova má jasno v tom, že chce hrát seniorský hokej. Zároveň si ale uvědomuje, že jej Boston klidně může opět poslat do juniorky. "Tam se nechci vracet. Může se ale stát, že odehraji kemp sebelépe a řeknou, že nemají místo, a pošlou mě do juniorky. Nechci myslet na to, že by to tak dopadlo, ale stát se to může," podotkl Lauko, který s ohledem na svůj věk už může působit i na farmě.

O jeho další budoucnosti rozhodnou i výkony v kempu Bruins před sezonou. "Letos to bude těžší. Minulý rok byla polovina týmu v Číně, takže byl větší prostor na ledě a mohl jsem hrát i přípravné zápasy," řekl Lauko, který už má jeden kemp v Bostonu za sebou. Na konci června však se zástupci týmu v zámoří řešil hlavně svůj zdravotní stav, po dlouhé sezoně ještě doléčoval zranění.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka se chystá na turnaj do Ruska

Momentálně se Lauko chystá na akci reprezentační dvacítky, na turnaji v Permu by měl patřit mezi klíčové hráče. "Už se těším. Na začátku léta jsem nemohl jet do Finska, tak jsem rád, že jsem tady teď s klukama. Je to dobrá příprava na začátek sezony, na kemp v Bostonu," řekl útočník, který startoval již na dvou světových šampionátech hráčů do 20 let.

Blížící se juniorské MS bude i pro něj mimořádné, neboť se odehraje v České republice. "V hlavě to mám asi od konce minulého mistrovství. Na tento turnaj myslím docela dlouho. Doufám, že to bude dobré rozloučení s mládežnickou kariérou v reprezentaci," uvedl Lauko. "Snad mi pomohou i zkušenosti z předešlých šampionátů. Asi už se nerozklepu, že jsem na mistrovství světa a kouká na to celý svět. Určitě se budu snažit zkušenosti zúročit," doplnil.

Pokud by si ale v kempu vybojoval pozici v hlavním týmu Bostonu, mohl by o start na šampionátu přijít. "Kdybych nemohl jet na mistrovství, tak ať je to z takového důvodu, že mě Boston nepustí a jsem v prvním týmu. NHL je ale teď sen," dodal Lauko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články