Hlavní obsah

Čeští turisté zabloudili na Ukrajinu, noc strávili v policejní cele

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Čtyři turisté z České republiky strávili uplynulou noc v policejní cele na Ukrajině. Jak v úterý večer informovala slovenská televize Joj, dvě ženy a dva muži totiž nechtěně překročili slovensko-ukrajinskou hranici.

Foto: Profimedia.cz

Hraniční přechod Vyšné Nemecké-Užhorod.

Článek

Podle televize až do příchodu ukrajinské hraniční policie turisté netušili, že jsou na ukrajinském území. „Na skupinu osob upozornili ukrajinské hraniční policisty kolegové ze slovenské strany,“ uvedla televize.

Na místo byla vyslána hlídka ukrajinské hraniční policie. „Občany České republiky zadrželi na ukrajinské straně asi 20 metrů od hraniční čáry,“ upřesnila televize Joj.

„Čeští občané budou administrativně vyhoštěni a hrozí jim pokuta až do výše 13 500 hřiven (asi 12 500 korun),“ dodala televize.

Mluvčí ukrajinské pohraniční stráže Zakarpatská oblast Elena Tračuk televizi řekla, že pohyb neznámých osoby byl zachycen kamerovým systémem. „Na záznamu bylo vidět čtyři osoby, které směřovaly na Ukrajinu. Policisté po příjezdu na místo zatkli dvě ženy a dva muže z České republiky. Všichni měli u sebe platné cestovní doklady,“ konstatovala mluvčí.

Na Ukrajinu už není třeba mít vízum, na území státu lze ale vstoupit pouze na hraničním přechodu. Slovensko-ukrajinská hranice je vnější hranicí schengenského prostoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám