21. srpna 2019 • 13:08

Gól Slavie? Spíš ping pong! Šance jsme měli my, zlobil se kouč Kluže

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kluž dovedl k dvěma titulům i postupu přes slavný Celtic Glasgow. Jen na pražskou Slavii zatím recept nenašel. Dan Petrescu, kouč rumunského mistra, nebyl po domácím zápase play off o Ligu mistrů (0:1) vůbec nadšený. Na pozápasové tiskové konferenci zaujal i popisem klíčové trefy Lukáše Masopusta.



"Jsme velmi naštvaní," začal 51letý kouč zhodnocení zápasu. "V prvním poločase Slavia dominovala, ale jen co se týče přihrávek a držení míče. Lepší šance jsme měli my," dodal.

Je fakt, že Kluž ve druhém poločase přidala na obrátkách, její ofenzivní trio zlobilo. Šance ale gól nepřinesly - střídající Mario Rondón opřel svou střelu o tyč, největší šance, pokutový kop Billela Omraniho, ztroskotala na rukavicích gólmana Ondřeje Koláře.

Jedinou branku zápasu vstřelila Slavia, když volej Lukáše Masopusta po rohovém kopu Nicolae Stancia zaplul k tyči Arlauskisovy brány. Kouč Petrescu výstavní trefu českého křídelníka příliš nechápal. "Úplně nevim, jestli to byla střela, nebo přihrávka. Vypadalo to jako něco ze stolního tenisu," zaperlil.

SESTŘIH LM: Kluž - Slavia 0:1. Rozhodl Masopustův volej, Kolář chytil penaltu
Video se připravuje ...

"Chyběli nám Emmanuel Culio a Paulo Vinícius, ale to není výmluva. Jsem realista, moc dobře vím, že v Praze to bude ještě desetkrát těžší. Ale pojedeme tam hrát o to, abychom se kvalifikovali, i když Slavia bude favorit," neskládá Petrescu zbraně.

Kapitán Kluže, zkušený portugalský bek Mário Camora, litoval nepřesností svého týmu. "V prvním poločase dominovali. Udělali jsme chyby, které jsou na téhle úrovni okamžitě potrestány," sdělil po utkání. "Ale nic není ztraceno. Už předtím jsme otočili nepříznivé skóre, a zkusíme to znovu, i když Slavia je velmi dobrý tým," dodal lídr rumunského mistra před odvetou.

Tu hostí Sinobo Stadium, domov českého šampiona, ve středu 28. srpna. Výkop je opět ve 21 hodin.

Fotbalisté Slavie děkují fanouškům po výhře 1:0 v Kluži v prvním utkání play off o Ligu mistrů
Fotbalisté Slavie děkují fanouškům po výhře 1:0 v Kluži v prvním utkání play off o Ligu mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud