Hlavní obsah

T-Mobile nabídne neomezený internet. Nebude mít tolik háčků jako u Vodafonu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost T-Mobile od příštího měsíce nabídne nové mobilní tarify, v rámci nichž budou moci lidé získat i neomezené mobilní připojení. Jde o přímou reakci na nabídku Vodafonu, který na neomezený internet láká již od letošního června.

Foto: Daniel Becerril, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Nabídku neomezeného mobilního internetu si T-Mobile vyzkoušel letos v létě nanečisto. Všem svým zákazníkům totiž ve speciální akci nabídl až do konce srpna balíček neomezených dat zadarmo, aktivovat si jej stále ještě mohou majitelé předplacenek i paušálních služeb až do konce srpna.

Na tuto letní nabídku navážou od prvního září nové mobilní tarify, které budou také obsahovat nabídku neomezeného připojení. Lidé si totiž budou moci svůj ideální tarif poskládat sami na míru. Zvolí si, zda chtějí neomezené volání a SMS, ale například i velikost datového balíčku.

Skutečně neomezený tarif za 1275 Kč

Všechny tyto volby budou nakonec ovlivňovat to, na kolik je měsíčně tarif vyjde. Například základní tarif s 1,5 GB dat, 100 volnými minutami a 100 SMS vyjde dohromady na 375 Kč. Neomezené volání a SMS zprávy společně s datovým limitem 12 GB bude stát 825 Kč.

Vůbec poprvé se v tarifní nabídce T-Mobilu setkáváme také s možností volby neomezených dat, v kombinaci s neomezeným voláním a SMS zprávami případné zájemce vyjde na 1275 Kč. Všechny tarify lze navíc sdružit pod program Magenta 1, díky čemuž se v případě více služeb zakoupených od T-Mobilu sníží cena o 10 až 25 %.

Foto: archív operátora

Nabídka nových tarifů od T-Mobilu

Zákazník si přitom může zvolit variantu smlouvy s dotací na telefon ve výši až 5000 (na 24 měsíců) či bez dotace (bez časového závazku), a to za stejnou cenu měsíčního paušálu jako při variantě s dotací.

„V nových tarifech reflektujeme základní požadavky našich zákazníků, především potřebu větší porce dat a možnost získat nabídku na míru,“ prohlásil Juraj Bóna, ředitel T-Mobilu pro Českou republiku. „Během Neomezeného léta, které využilo přes 700 tisíc zákazníků, jsme získali jasnější představu o tom, jaký je reálný objem dat, jež jsou zákazníci schopni zkonzumovat, pokud si nemusí hlídat spotřebu, a tato data se odrážejí v konkrétních tarifech. Vzhledem k pestré škále možných kombinací věříme, že si z nové nabídky vybere opravdu každý.“

Rychlost bude omezena

T-Mobile ve své nabídce samotné čerpání dat skutečně nijak omezovat nebude. Lidé budou moci brouzdat na webu tak dlouho, jak budou chtít. Je nicméně nutné zdůraznit, že po překročení limitu 50 GB se rychlost internetu zpomalí na 10 Mbit/s.

Právě omezení rychlosti bylo v minulosti nejvíce vyčítáno konkurenčnímu Vodafonu, který svou nabídku neomezených tarifů představil už v červnu. Na rozdíl od T-Mobilu totiž nejmladší český operátor přiškrtil rychlost rovnou – uživatelé mohli tedy surfovat sice neomezeně, avšak od začátku pouze rychlostí 5 Mbit/s.

Po vlně kritiky se Vodafone rozhodl tento týden rychlost navýšit na 10 megabitů za sekundu. Zároveň zveřejnil studii, podle které pomalejší připojení v podstatě uživatelům vyhovuje a neberou jej jako omezení. I přesto je výhodnost nabídky od T-Mobilu, alespoň co se rychlosti týče, zřejmá na první pohled.

Rychlost 10 Mbit/s totiž není kdovíjak oslnivá. Vodafone totiž nabízí v Česku třetí nejrychlejší mobilní připojení (LTE) s průměrnou rychlostí 36,8 Mbit/s. Aktuální „neomezená“ nabídka nejmladšího tuzemského operátora je tedy více než třikrát pomalejší.

Pro úplnost dodejme, že nejrychlejší LTE připojení v Česku má v současnosti T-Mobile (46,4 Mbit/s) a dvojkou na trhu je O2 s rychlostí 37 Mbit/s. Vyplývá to ze statistik serveru DSL.cz, který pravidelně monitoruje rychlost různých typů připojení napříč celou republikou.

Jen pro více lidí

Pomalejší rychlost navíc není u Vodafonu jediným omezením. Případní zájemci o tarify u nejmladšího operátora musí také počítat s tím, že nabídka není zrovna levná, využít ji totiž může pouze více lidí najednou společně s pevným internetem.

Ceny tarifů s neomezeným internetem sice startují na 599 Kč, platí to ale pouze v případě, že k tomu máte přikoupený právě zmiňovaný internet na doma a zároveň že budou službu využívat alespoň čtyři lidé. Dohromady pak takový balíček s tarifem vyjde na 2795 Kč.

Pokud takovou nabídku budou využívat dva lidé, cena celého balíčku s dvěma SIM kartami a neomezeným internetem na doma bude 2396 Kč. Jeden člověk sám tuto nabídku využít nemůže.

Foto: archív operátora

Nabídka tarifů Vodafone Neomezený

Může se vám hodit na Seznamu:

Anketa

Využili byste nabídku neomezeného mobilního internetu?
Ano, již ji používám.
10,9 %
Ano, chystám se.
2,2 %
Ne, pouze kdyby byla levnější.
73,9 %
Ne, tolik dat nepotřebuji.
13 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 46 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám