Na Seznamu vědí. Rozkol v ČSSD... A jak je na tom Hamáček?

22.08.2019 15:48

O situaci v ČSSD, kdo je s kým a kdo stojí proti komu, píše server Seznam Zprávy. Strana totiž zažívá poměrně velký vnitřní rozkol kvůli hledání ministra kultury a také kvůli otázce setrvání ve vládě.

Na Seznamu vědí. Rozkol v ČSSD... A jak je na tom Hamáček?
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

V pátek se pak uskuteční předsednictvo ČSSD, které bude podle zdrojů obeznámených se situací jedním z těžších. „Obecně se očekává, že jméno Lubomíra Zaorálka celou situaci zklidní,“ uvádí však zdroj. Politický matador Zaorálek má rozhodně lepší pozici než místopředseda ČSSD Michal Šmarda, jenž svou nominaci stáhl začátkem týdne.

Anketa

Schvalujete působení ministra zahraničí Tomáše Petříčka?

5%
95%
hlasovalo: 25134 lidí

Svým krokem Šmarda překvapil ty, kteří si mysleli, že díky sporu o jeho pozici by mohla ČSSD odejít z vlády. Někdejší místopředseda strany Milan Chovanec v protivládní rétorice pokračoval i po Šmardově odchodu, naopak Praha se stáhla a se Zaorálkem souhlasila. Předseda strany Jan Hamáček si pak za své kroky dokonce vysloužil výzvu k rezignaci z krajské organizace v Ústí nad Labem. 

A ještě neshoda: Prezident Miloš Zeman sice naznačoval, že by rád viděl na postu ministra kultury poslance a starostu Náchoda Jana Birkeho, ale podle zdroje Lidového domu by jeho jméno ve straně průchodné nebylo. 

Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …