5 herců, kteří v Tenkrát v Hollywoodu ztvárnili filmové ikony

26.08.2019

Tenkrát v Hollywoodu je prozatím posledním filmem režiséra Quentina Tarantina (57), který měl českou premiéru 8. srpna letošního roku. Jeho nový snímek je obrovskou poctou Hollywoodu šedesátých let a je velkým dárkem pro všechny, kdo tuto éru zbožňují. Ti, kdo se však v tomto období úplně neorientují, odchází z kin velmi často zmatení a zklamaní. Právě proto má Tenkrát v Hollywoodu tak diametrálně odlišná hodnocení.

Tarantinův poslední snímek totiž není úplně tradičním filmem. Ačkoliv jsou v něm opravdu skvělé herecké výkony, děj se v něm hledá opravdu s velkými obtížemi. Naštěstí celý film stojí především na atmosféře a postavách, a tak Tarantinův devátý celovečerní film stále stojí za zhlédnutí. Možná si však raději obalte nervy trpělivostí.

V dnešním článku se budeme věnovat právě postavám, které film pozvedávají o několik úrovní výše. Ačkoliv jsou Rick Dalton i jeho kaskadér Cliff Booth postavami vytvořenými speciálně pro potřeby filmu, v Tenkrát v Hollywoodu se objevuje i několik reálných hereckých ikon, které si ve filmu zahráli současní herci. V dnešním článku se proto zaměříme právě na ně. Vzhledem k nedávné premiéře filmu vás také musíme předem varovat před menšími spoilery.

5. Luke Perry – Wayne Maunder

Prvním hercem dnešního článku je hvězda nezapomenutelného seriálu Beverly Hills 90210. Luke Perry v tomto americkém pořadu ztvárnil hezouna Dylana a v Tarantinově novém snímku se převtělil do role televizního westernového herce Waynea Maundera.

S Maudnerem však Perryho kromě vzhledu pojí ještě jedna mnohem smutnější věc. Ani jeden z nich se premiéry Tenkrát v Hollywoodu nedožil. Zatímco Maunder zemřel na konci loňského roku, Perryho předčasná smrt přišla v březnu toho letošního. Perry však před svou smrtí stihl natočit všechny potřebné záběry pro svůj poslední film, a tak ho mrtvice nepřipravila o účinkování v „tarantinovce“.

4. Rafal Zawierucha – Roman Polanski

Pokud znáte děsivý příběh kultu Charlese Mansona, moc dobře víte, že je rodina Romana Polanského (86) v jeho centru. Právě jeho dům si šílenci z Mansonova kultu vyhlédli pro své vražedné řádění a mimo jiné připravili o život jeho manželku Sharon Tate i jejich nenarozené dítě.

Role slavného polského režiséra se zdatně ujal herec Rafal Zawierucha (32), který s Polanským mimo jiné sdílí i blízký vztah k Polsku. Tragický příběh z konce šedesátých let ovlivnil i režisérův další život. Šlo o obrovské neštěstí, které Polanského navždy poznamenalo a pravděpodobně mělo spojitost i jeho pozdějším obviněním ze zneužití třináctileté dívky, kvůli kterému narychlo opustil Spojené státy.

3. Damian Lewis – Steve McQueen

Role slavného herce, kterého proslavili mistrovské detektivky a akční filmy jako Bullitův případ, Nepřítel lidu nebo Velký útěk, se ujala seriálová hvězda Damian Lewis (48). Jeho nejznámějšími počiny jsou seriálová dramata Ve jménu vlasti, Miliardy nebo Bratrstvo neohrožených. Steve McQueen, kterého Lewis ve filmu hrál byl dobrým přítelem Jaye Sebringa, jedné z obětí, které během onoho osudového večera přišly o život.

Později se ukázalo, že kdyby Mansonova „Rodina“ nezaútočila na dům Romana Polanského, měli její členové obsáhlý seznam jmen a adres dalších hollywoodských hvězd. Jednou z nich byl právě i Steve McQueen. McQueen byl navíc údajně i pozván do domu Polanského v den brutálních vražd, ale nakonec se rozhodl zůstat doma. Kvůli zhoubnému nádoru na plíci se však i tak dožil pouhých padesáti let.

2. Mike Moh – Bruce Lee

Z následujícího herce si Tarantino ve svém posledním filmu udělal spíše legraci, než aby mu vzdal poctu. Tímto hercem byl mistr bojových umění Bruce Lee, jehož role se ujal Mike Moh (36). Hvězda Cesty draka, Pěsti plné hněvu či Velkého šéfa slouží postavám Tenkrát v Hollywoodu spíše jako zdroj potupné zábavy než jako bojová legenda.

Během svého hollywoodského angažmá se snažil bojovému umění naučit i několik svých hereckých kolegů, mezi kterými byli například i Steve McQueen či Sharon Tate. Právě blízký vztah k jeho ženě v Polanském vzbudil podezření, že za vraždami v jeho domě mohl stát právě Lee.

Zajímavostí je, že si slavného bojovníka v Tarantinově filmu zahrál šestatřicetiletý Mike Moh, avšak Lee se tohoto věku nikdy nedožil. Při natáčení Hry se smrtí ve svých dvaatřiceti se mu udělalo špatně, a šel si proto lehnout. Z tohoto spánku se však nikdy neprobral. Častá zranění hlavy mu přivodila edém mozku, který herce nakonec připravil o život.

1. Margot Robbie – Sharon Tate

O poslední hvězdě jsme se v dnešním článku zmínili již několikrát. Nakonec jsme si totiž schovali samotnou Sharon Tate, která byla nejslavnější obětí řádění Mansonova kultu. V Tarantinově snímku si jí zahrála nádherná Margot Robbie (29), kterou můžete znát z filmů jako Já, Tonya, Sebevražedný oddíl nebo Vlk z Wall street, kde si zahrála po boku Leonarda DiCapria (44).

Tate byla herečkou a modelkou, jejíž sláva byla v době její vraždy na raketovém vzrůstu. Za svůj život stihla natočit pouze sedm filmů, ale měla před sebou slibnou kariéru. Tu ji však zhatila Mansonova „Rodina“, která jí v osmém měsíci těhotenství brutálním způsobem popravila.

(tod)

Fandím
13 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Luke Perry, Bruce Lee, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
Quentin Tarantino filmy, Bruce Lee filmy, Margot Robbie filmy, Margot Robbie role, Tenkrát v Hollywoodu, Quentin Tarantino dílo, hollywoodské ikony, Wayne Maunder role, Damian Lewis, Mike Moh, Bruce Lee role, Sharon Tate, Sharon Tate herečka, westernoví herci, herci westernových filmů, Cliff Booth
TOPlist