Proti Kluži žádná sektorizace, slibuje slávistické vedení. Žádá však o splnění dvou podmínek

Na to, že šlo o posledním víkendu o vršovické derby mezi Slavií a Bohemians, nejskalnější příznivci sešívaného klubu byly až moc ticho. Důvodem byl jejich protest proti zavedení nového návštěvního řádu ze strany slávistického klubivého vedení, jenž byl vydán v reakci na potíže s Tribunou Sever, která i přes podmínku v nedávném domácím zápase s Olomoucí použila pyrotechniku, kterou někteří fanoušci tehdy vhodili i do olomouckého sektoru. Tehdy od Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) vyfasovala Slavia pokutu ve výši čtvrt milionu korun, také uzavření stadionu na další domácí zápas s Libercem a podmínky do konce roku pro jižní i severní tribunu za vhazování předmětů na hřiště a také právě do olomouckého sektoru. Přestože však poslední trest v podobě podmínky pro oba ochozy Odvolací komise FAČR nakonec smazala, klubové vedení Slavie už stihlo mezitím schválit nový návštěvní řád, ve kterém zakázalo chorea, pohyb mezi sektory i zlepšení kamerového systému. A právě nový návštěvní řád byl ten důvod, proč bylo ze strany skalních fanoušků Slavie při sobotním duelu v Edenu takové ticho.

Hrozí tak, že i při středeční dlouho očekávané a veledůležité odvetě 4. předkola Ligy mistrů, ve které se Slavia doma utká s rumunskou Kluží, se kterou v úterý v Rumunsku vyhrála 1:0, budou tiché protesty proti tomuto slávistickému návštěvnímu řádu. Není tak nyní poto divu, že klubové vedení v čele s Jaroslavem Tvrdíkem rozhodlo nabídnout fanouškům možné zrušení tzv. "sekorizace", tedy zákazu pohybu osob mezi jednotlivými sektory, ovšem stane se tak v takovém případě, že protestující fanoušci přistoupí na dvě podmínky a to takové, že jednak nepřinesou na stadion žádnou pyrotechniku a že budou moct být na schodech přítomni stewardi.

Právě "sektorizace" mělo být dočasné opatření platící pro zápasy s Bohemians, s Kluží a pak v době do 10. září, kdy se v Edenu zprovozní nový kamerový systém.

Dále fanouškům vadí fanouškům zákaz choreografií, který přišel ze strany Slavie především proto, že právě pod nimi nasazaují někteří ultras fanoušci kukly, pod kterými pak něco spáchají. „V posledním roce jsme s představiteli Tribuny Sever projednávali při předchozích problémech zavedení nového návštěvního řádu. Přesvědčili nás, že si pořádek udrží sami v rámci svých pravidel. Ukázalo se, že to není v jejich silách, jakkoliv můžeme věřit v jejich dobrou vůli,“ stojí dále v klubovém prohlášení.

Dvě podmínky, které vedení Slavie po fanoušcích požaduje k tomu, aby  pak mohla být pro duel s Kluží zrušena "sektorizace", vedení klubu požaduje i proto, že je požaduje pro duel s Kluží i UEFA. Ta tedy chce během zápasů Ligy mistrů nejen volné schody, ale také duel bez použití pyrotechniky. „Byly jasné dohody, které z pohledu uzavírání tribun akceptovala i tolik kritizovaná disciplinární komise LFA. Pyro se nehází, nesmí přerušit zápas, nepoužívá se v podmínce. Musí být řízené a bezpečné,“ uvádí pak klub, jenž tak chce po incidentu ze zápasu s Olomoucí dostat pyrotechniku pryč z Edenu.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy