Zprávy z tisku

Val. Meziříčí chystá změny v třídění odpadů u rodinných domů

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 21. srpna (ČTK) - Valašské Meziříčí na Vsetínsku připravuje dva nové systémy třídění odpadu pro rodinné domy. První spočívá v přidělení odpadových nádob o objemu 240 litrů na bioodpad a druhý v přidělení odpadových nádob o objemu 120 litrů na papír a plast, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě zástupkyně radnice Vendula Králová. Spuštění systémů se plánuje na leden příštího roku.

 
 

Bioodpad se v letním období od dubna do konce října bude vyvážet jedenkrát týdně a v zimním období jedenkrát za dva týdny. Plasty bude svozové vozidlo vyvážet jedenkrát za čtrnáct dní, papír jednou za měsíc.

Zapojení se do systému bude dobrovolné, stávající systém třídění odpadů pro rodinné domy se však upraví. "Dojde ke snížení četnosti svozu odpadových nádob na směsný komunální odpad o objemu 120 litrů a 240 litrů, a to z jedenkrát za týden na jedenkrát za čtrnáct dní. Také budou odebrány 1100 litrové kontejnery na papír a plast v místních částech a v oblastech se zástavbou rodinných domů ve Valašském Meziříčí," uvedl referent úřadu Michal Lysák.

Podobným způsobem se změnil například svoz odpadů v krajském Zlíně. Poté, co lidé dostali k rodinným domům hnědé popelnice na bioodpad, se komunální odpad vyváží již jen jedenkrát za dva týdny, vždy jeden týden se vyváží směsný odpad, druhý týden bioodpad.

Občané Valašského Meziříčí se mohou do systémů zapojit vyplněním registračního formuláře na webových stránkách města. Na začátku roku pak dostanou zdarma zvolené odpadové nádoby.

Zdroj: Tisková zpráva ČTK 21.8.2019

 


Datum uveřejnění: 21.8.19
Poslední změna: 27.8.2019
Počet shlédnutí: 323