5 otázek, které (si) musíte položit před tím, než se s ním vyspíte

Lucie Bryndová

Někdo je toho názoru, že je lepší se s klukem vyspat hned na prvním rande, jiný vám zase řekne, že na sex nemůže dojít dříve než na třetím rande, a další je toho názoru, že čím déle se budete poznávat a milování odložíte na dobu neurčitou, tím lepší to pak bude. Na co se nejen sama sebe zeptat ještě před tím, než ho pustíte pod sukni, abyste se vyhnula sexu s blbcem?

  1. Co si od toho slibuji? Hledáte dlouhodobý vztah, nebo jen chcete zalepit díru v srdci z předchozího vztahu? Toužíte po tajemném muži plném záhad, nebo chcete někoho přímého a upřímného? Než se s ním vrhnete poznávat ta nejintimnější místečka vašich těl, bylo by dobré si tyto věci ujasnit. Buďte upřímná sama k sobě a zkuste si pravdivě odpovědět. Možná si ten sex nakonec rozmyslíte, ale určitě pak nebudete litovat.
  2. Budu v pohodě, pokud ho třeba už nikdy neuvidím? I takové věci se dějí. Někdy se prostě už nikdy neozve. V každém případě si ale položte otázku, zda byste odmítnutí zvládla. Představte si ten nejhorší scénář, jaký může nastat, a pokud bude realita jakákoli, nic vás nepřekvapí.
  3. Přátelí se pořád se svou ex? To, jak dotyčný mluví o svých předešlých vztazích, je dokonalým barometrem na to, jaký asi je. Jestli o své bývalé přítelkyni mluví hezky, je to dobré znamení. Ale pozor, ne vždy. Otázkou je, jestli je to opravdu už jen bývalá. Zeptat se ho na jeho historii může být sice trochu trapné, ale nějak se to dozvědět musíte. Navrhněte mu, že se svěříte i vy sama.
  4. Chodí pravidelně na testy? Jo, tohle je otázka, kterou asi všichni na světě chtějí pokládat někomu, do koho se právě zblbli natolik, že na to s ním chtějí hned vlítnout. Ale ruku na srdce, dámy, nemáte samy o sebe strach? O ochraně v případě, že spíte s někým novým, netřeba diskutovat. Nebo chcete strávit následující týdny sezením v čekárně na gynekologii a řešením menších i větších problémů? Jakmile by mělo dojít na sex bez ochrany s novým partnerem, navrhněte mu, že můžete zajít na testy společně, ať je to fér i z vaší strany.
  5. Je ženatý? Je otázka, na koho jste právě narazily. Buď to může být upřímný a milý chlap nebo lhář sedmilhář. Jestliže nejste zrovna zkušená psycholožka, pravdu se možná hned nedozvíte. V každém případě je dobré vědět, jestli má případný budoucí vztah s tím, koho jste právě potkala, nějakou reálnou šanci. Pokud je vám to jedno a řekne vám, že je ženatý a vy také nehledáte zrovna vážný vztah, je to jen na vás. Dejte si ale pozor, aby se to neprovalilo. V očích jeho ženy totiž vždycky budete ta, kdo za to může.