Fotbalisté Ajaxu a Brugg doma postoupili do Ligy mistrů

Fotbalisté Ajaxu a Brugg postoupili do Ligy mistrů. Amsterodamský celek doma porazil APOEL Nikósie 2:0, belgický tým v sestavě s bývalým slávistickým obráncem Simonem Delim zvítězil v odvetě 2:1 nad Lincem.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterodam/Bruggy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ajax vyhrál 34. titul v nizozemské lize

Radost hráčů týmu AFC Ajax (archivní foto) | Foto: oenar Chamid/SCS/AFLO | Zdroj: Reuters

Ajax v minulé sezoně Ligy mistrů došel až do semifinále, v třetím předkole ale o jeho postupu přes PAOK Soluň rozhodla jediná branka a zdaleka jednoznačné nebylo ani dvojutkání s kyperským soupeřem. Po bezbrankovém výsledku v Nikósii mohl doma dostat Ajax v závěru poločasu do vedení Tadič, jenže zblízka minul.

Oslabený Ajax remizoval ve čtvrtém předkole Ligy mistrů v Nikósii 0:0. Bruggy porazily Linec 1:0

Číst článek

Přesto šli domácí hráči do šaten s náskokem, neboť ve 43. minutě se hlavou prosadil Álvarez. Krátce po změně stran rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu po jednom gólu na obou stranách a postup favorita pojistil až v závěru Tadič.

Bruggy si z Lince přivezly jednobrankové vedení, které v domácím prostředí mohly v prvním poločase zvýšit, ale gól po kontrole u videa neplatil. Rakouskému celku nevycházely protiútoky, navíc v 70. minutě inkasoval branku z hlavy Vanakena, který skóroval i v úvodním zápasu.

Šanci hostům vybojoval proměněnou penaltou Klauss, jenže pak dostal druhou žlutou kartu jeho spoluhráč Trauner a Bruggy potvrdily postup Dennisovou brankou v 90. minutě. Z posledních čtyř ročníků si zahrají základní část Ligu mistrů potřetí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme