TOP 5 nejhorších věcí, kterých se kdy dopustil Pan Burns

29.08.2019

Homer, Marge, Bart, Líza a Maggie jsou hlavními hrdiny oblíbeného seriálu o žluté rodince z amerického Springfieldu. Simpsonovi však během svých neuvěřitelných třiceti sérií představili celou řadu dalších postav, které tvoří obyvatelstvo tohoto podivného městečka. Právě různorodost Springfielďanů je tím, co z tohoto animovaného seriálu udělalo takový hit.

Každá postava je něčím zajímavá, a to se týče i hlavních padouchů seriálu. Jedním z nich je bezpochyby milionář Montgomery Burns, vlastník místní jaderné elektrárny. Ten je přes své obrovské jmění stále jedním z největších škudlilů na světě a ve své honbě za bohatstvím je naprosto nesmlouvavý. Když se rozhodne něco získat, zničí každého, kdo se mu postaví do cesty.

Vítejte na Showbiz.cz, kde vám dnes představíme pětici těch nejhorších věcí, kterých se Pan Burns kdy dopustil.

5. Vydíral Lízu kvůli jejím novinám

První Burnsův prohřešek proti cti, morálce a dobrému vychování dnešního seznamu naleznete v patnácté řadě seriálu v epizodě s názvem Válka s molochem. V té místní noviny omylem oznámí Burnsovu smrt a milionář se tak dozvídá, co si o něm místní skutečně myslí. A nejsou to zrovna lichotivé věci.

Burns se proto rozhodne, že skoupí všechna místní média, aby si vylepšil vlastní image. U většiny se mu to podaří, jen s jednou osobou má problém. Líza Simpsonová mu svůj nezávislý plátek nechce za žádnou cenu prodat. Bohatý továrník se proto pouští do nekompromisních útoků na malou novinářku, během kterých posílá najaté hrubiány na Líziny kolegy, odřízne Simpsonovic dům od elektřiny, a dokonce zdroguje Homera, aby z něj na Lízu vytáhl nějakou „špínu“.

Líza takový nápor nakonec nevydrží a rozhodne se s novinařinou skončit. Naštěstí jí spraví náladu její otec, který má přes veškerou svou zabedněnost vždy srdce na pravém místě.

4. Ukradl trilion dolarů a dal jej Castrovi

Ve dvacáté epizodě deváté řady s názvem Trable s trilióny se Burns dopustil snad největšího zločinu v historii. Jakožto nejmocnější (a tím pádem samozřejmě nejdůvěryhodnější) americký občan byl Burns po druhé světové válce pověřen doručením bankovky v hodnotě trilionu dolarů představitelům evropských zemí, kterým tato částka měla pomoci se vzpamatováním z ozbrojeného konfliktu.

Jak už asi tušíte, tato obrovská bankovka do Evropy nikdy nedoputovala. Burns se jí místo toho rozhodl ukrást, a když už mu byla v patách FBI, utekl před zákonem na Kubu. Jeho ješitnost jej však o jmění připravila i zde, jelikož se s trilionovou bankovkou rozhodl pochlubit Fidelu Castrovi. Ten si ji však samozřejmě nechal, a tak se Burns musel se sklopenýma ušima zpátky do rodného Springfieldu.

3. Využil Lízu k útoku na mořskou zvěř

Existuje jen málo věcí, které má Líza radši než němé tváře. Právě kvůli své lásce k přírodě je Líza zarytou vegetariánkou, buddhistkou a ekoložkou. Líza navíc využívá každé příležitosti k tomu, aby ostatní přivedla ke svému přesvědčení. V epizodě s názvem Stařec a Líz se zdá, že k ekologickému chování přesvědčila i pana Burnse, který v jejím jméně nechá dokonce postavit i třídičku odpadu.

Asi nikoho nepřekvapí, že Burnsovy plány nebyly ani zdaleka tak ušlechtilé, jak se zprvu zdálo. Díky Líziným radám a poučkám totiž Burns dokázal vytvořit obrovskou síť z obalů na plechovky, kterou se pokusil vylovit veškerou mořskou zvěř v okolí. K Lízině hrůze ji donutil sledovat, jak nehumánním způsobem loví delfíny, velryby a další mořské potvory, které pak rozemele a prodává v jedlé směsi.

2. Chtěl si udělat oblek z roztomilých štěňátek

Když už jsme zmínili Bunsovy útoky na němé tváře, nemůžeme opomenout epizodu, ve které se Simpsonovic pes Spasitel stal otcem pětadvaceti štěňátek. Celá rodina byla z tak obrovského počtu štěňat velmi zaskočena a Simpsonovi záhy zjistili, že tolik pejsků nejsou schopni uživit. Rozhodli se je proto nabídnout komukoliv, kdo se ujme všech pětadvaceti, jelikož je od sebe nechtěli oddělovat.

Jako první se jim nabídl právě místní továrník, kterého však kvůli jeho špatné reputaci Simpsonovi odmítli. Jelikož však Burns nese neúspěch velmi těžce, rozhodl se malá štěňátka unést. Bart s Lízou však své psy vystopují, a když zjistí, co se s nimi Burns chystá udělat, pokusí se je před šíleným boháčem zachránit. Burns si z nich totiž chce nechat ušít smoking. Naštěstí mu tento odporný čin mladí Simpsonovi překazí, ale i tak má Burns plný šatník eticky nepřijatelných šatů včetně gorilí vesty, želvího krunýře, bot z hlodavců, čepice z pudla či bot z ohrožených nosorožců.

1. Zastínil ve Springfieldu slunce

Jedna z nejopovrženíhodnějších věcí, kterých se kdy Burns dopustil, jej v epizodě s názvem Kdo postřelil pana Burnse – 1. část málem stála život. Na konci šesté řady se totiž pod základní školou objeví obrovské naleziště ropy, kterou se Burns samozřejmě rozhodne nelegálně těžit. To vede k několika nešťastným událostem, které namíchnou celou řadu občanů Springfieldu.

Poslední kapkou je Burnsovo rozhodnutí zastínit slunce, aby měli místní větší spotřebu elektřiny a Burns tak mohl vydělávat mnohem více. Na konci epizody tak Burns skončí se střelným zraněním v těle a začíná vyšetřování o tom, kdo jej postřelil. Tento případ je pro místní už tak dost nekompetentní policii opravdovým oříškem, jelikož mají motiv téměř všichni. Odhalení skutečného pachatele nakonec šokuje celé město.

(tod)

Fandím
0 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Matt Groening

Filmy:
Simpsonovi

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
televizní seriály, oblíbené seriály, simpsonovi postavy, springfield, animované seriály, nejlepší televizní seriály, Simpsonovi zajímavosti, Homer, Marge, Bart, Líza, Maggie, Pan Burns, Simpsonovi pan Burns, Simpsonovi informácie, The Simpsons postavy
TOPlist