Hlavní obsah

A teď Liverpool! žádá Trpišovský před losem Ligy mistrů derby koučů s kšiltovkou

Soutěž útěchy v podobě Evropské ligy rázně odmítli. Fotbalisté pražské Slavie vystoupili na nejvyšší pohárový stupeň a po vyřazení Kluže ve 4. předkole se těší na Ligu mistrů. Její skupinová fáze bude dnes od 18:00 rozlosována v Monaku. „Koho si přát? Real Madrid, Barcelona, Juventus, PSG, Liverpool... Na výběr je spousta skvělých soupeřů. V prvních dvou koších není nikdo špatný,“ těší se lídr týmu Tomáš Souček.

Koho jim přisoudí dnešní los Ligy mistrů? Mají slávisté vysněné soupeře? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia je po dvanácti letech podruhé v nejprestižnější pohárové společnosti. Klubový koeficient ji řadí do čtvrtého koše a má tak jistotu, že nemůže narazit na Lokomotiv Moskva, Genk, Galatasaray, Lipsko, CZ Bělehrad, Bergamo ani Lille.

V druhém koši však za největšími favority číhají Real Madrid nebo Borussia Dortmund a do třetího koše UEFA zařadila třeba milánský Inter.

Bořil zbořil Kluž, smál se po utkání šťastný sváteční střelecVideo: Sport.cz

Za nejatraktivnější společnost lze označit trojlístek soupeřů Liverpool, Real Madrid a Inter Milán.

Pro obhájce trofeje hlasuje trenér Jindřich Trpišovský. Jeho vzorem je německý kouč Jürgen Klopp. Zdaleka nejen proto, že také nosí kšiltovku.

Sestřih odvetného zápasu 4. předkola LM mezi Slavií a KlužíVideo: O2 TV Sport

Noblesní Anglie, něco víc než fotbal

„Za mě jasně Liverpool. Samozřejmě kvůli Kloppovi, kvůli všemu. Anfield, vítěz Ligy mistrů. A kdybych měl říct ještě další tým, tak Juventus Turín. Pro všechny by byl zážitek, kdyby do Edenu přijel Ronaldo," usmívá se Trpišovský.

Rozdělení do losovacích košů v Lize mistrů:
1.2.3.4.
LiverpoolRealLyonLokomotiv
ChelseaAtléticoLeverkusenGenk
BarcelonaDortmundSalcburkGalatasaray
Man. CityNeapolPireusLipsko
JuventusŠachtarBruggySlavia
BayernTottenhamValencieCZ Bělehrad
PSGAjaxInterAtalanta
ZenitBenficaZáhřebLille

Jeho priorita je jasná. Každopádně někam do Anglie. „Nejradši bych bral skupinu s Liverpoolem, Chelsea a Tottenhamem, což ale pochopitelně není možné. A protože s Chelsea jsme už na jaře hráli, tak bychom se raději podívali na jiný stadion. Ale určitě zase anglický. Jsou něco noblesního, víc než fotbal," horuje úspěšný kouč sešívaných.

Proti silným si už na body sáhli

Podstatné samozřejmě je, jak si jeho mužstvo v těžké konkurenci povede.

„Bude strašně záležet na losu a rozpoložení. Když už ve skupině jsme, budeme se snažit prezentovat co nejlíp. Liga mistrů je nejvyšší level, vysoká třída fotbalu," přemítá Trpišovský.

Dneska jsme byli válečníci. Jsem hrdý na tým, jak to odmakal, řekl kapitán Milan ŠkodaVideo: Sport.cz

„Pevně věřím, že dokážeme zahrát o chlup lépe než proti Kluži, když už nebudeme tak nervózní. S týmy, které jsou nyní také v Lize mistrů, jsme v minulé sezoně hráli zápasy, ve kterých jsme si dokázali sáhnout na body," poukazuje na jarní tažení Evropskou ligou.

Reklama