Opravdu vybraná společnost. Petr Čech přilosoval Slavii k Barceloně, Dortmundu a Interu

Slávisté si prakticky mohli jen a jen vybírat, na který že slavný evropský klub by mohli v základní skupině Ligy mistrů UEFA narazit. Někteří si přáli konfrontaci s anglickým fotbalem a třeba přímo s obhájcem slavné ušaté trofeje Liverpoolem, někteří zase příjezd Cristiana Ronalda a jeho Juventusu Turín do Prahy. Tato přání sice zůstala nevyslyšena, ovšem i tak se mohou těšit na hvězdný podzim. Do Edenu totiž přijede parta kolem Lionela Messiho z katalánské Barcelony, Borussia Dortmund či Inter Milán s Romelem Lukakem v kádru. O tom, že se právě s těmito soupeři Pražané utkají, rozhodl mimo jiné i již bývalý český gólman Petr Čech, jenž se zúčastnil slavnostního losování v Monaku.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský byl právě mezi těmi, který tajně doufal, že los slávistický celek pošla na slavný Anfield Road. Vedle Dortmundu a Interu Milán se nakonec utká s Barcelonou, za kterou nastupuje čerstvě zvolený nejlepší útočník minulé sezóny Ligy mistrů Lionel Messi.

Hráči Slavie sledovali losovací akt ve své kabině v Edenu a poté, co zjistili své solupeře, radost fotbalistů neznala mezí. „Zasloužíme si zahrát proti takovým gigantům. A doufám, že je aspoň trochu potrápíme. A že řev bude stejný i po zápasech a nebudeme ho litovat," nechal se slyšet obráncw Vladimír Coufal a pokračoval: „Vynahradíme si 12 let čekání... Na Messiho jsem se byl podívat, když proti němu tady v Edenu hrála Plzeň. Těším se, že si s ním teď můžu zahrát sám. A jen doufám, že na souboj jeden proti jednomu s Messim nedojde."

Přes eurofii z atraktivních soupeřů je si však vědom, že úspěchem pro sešívané bude zisk každého bodu v této těžké základní skupině. O postup do osmifinále Ligy mistrů se samozřejmě hráči pokusí, vedle toho je ale cílem skončit třetí a být na jaře ve vyřazovací fázi Evropské ligy. Ani to však nebude nejjednodušší úkol pro Slavii. „Uděláme všechno, abychom nebyli za pitomce," burcuje před startem soutěže Coufal.

Právě start soutěže je naplánován na 17. září.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:Paris St. Germain, Real Madrid, Club Bruggy, Galatasaray Istanbul.

Skupina B:Bayern Mnichov, Tottenham, Olympiakos Pireus, Crvena zvezda Bělehrad.

Skupina C:Manchester City, Šachtar Doněck, Dinamo Záhřeb, Bergamo.

Skupina D:Juventus Turín, Atlético Madrid, Leverkusen, Lokomotiv Moskva.

Skupina E:Liverpool, Neapol, Salcburk, Genk.

Skupina F:FC Barcelona, Dortmund, Inter Milán, Slavia Praha.

Skupina G:Petrohrad, Benfica Lisabon, Lyon, Lipsko.

Skupina H:Chelsea, Ajax Amsterodam, Valencie, Lille

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy