30. srpna 2019 • 13:50

Los Evropské ligy: Soupeře znají Vaclík i Schick. Slovan čeká Anglie i Turecko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez českých mužstev, ne však bez českých hráčů proběhnou základní skupiny Evropské ligy. Tomáše Vaclíka se Sevillou čekají APOEL, Karabach a Dudelange. PSV Eindhoven, jehož dres obléká Michal Sadílek, se utká se Sportingem, Rosenborgem a Lincem. Filip Novák se s Trabzonsporem, přemožitelem Sparty, může těšit na souboj s Basilejí, Krasnodarem a Getafe. AS Řím, kde působí Patrik Schick, se utká s Mönchengladbachem, Basaksehirem a Wolfsbergem. Slovan Bratislava, s Čechy Erikem Danielem a Jurijem Medveděvem, čekají duely s Besiktasem, Bragou a Wolverhamptonem. 



Los rozdělil celkem 48 týmů do 12 čtyřčlenných skupin, z nichž vždy první dva postoupí do jarních vyřazovacích bojů. Úvodní kolo hlavní fáze je na programu ve čtvrtek 19. září, finále se odehraje 27. května v Gdaňsku. V minulé sezoně vyhrála Evropskou ligu Chelsea, která se tentokrát představí v prestižnější Lize mistrů. Poprvé od zavedení této soutěže chybí v základních skupinách český klub.  

Zatímco čtyři české celky - Plzeň, Sparta, Mladá Boleslav a Jablonec - vypadly v kvalifikaci Evropské ligy, Slovan Bratislava překvapivě dokráčel až do základní skupiny.

Slovenský šampion po senzačním vyřazení v úvodním předkole Ligy mistrů s černohorským outsiderem Sutjeskou Nikšič následně vyřadil v kvalifikaci Evropské ligy tři soupeře a naposledy přešel přes řeckého mistra PAOK Soluň. Slovan si zahraje skupinu Evropské ligy potřetí a na hlavní fázi se mohou těšit i čeští hráči Erik Daniel a Jurij Medveděv.

Ve skupinách se představí i další legionáři. Reprezentační brankář Tomáš Vaclík se Sevillou narazí v hlavní fázi soutěže na APOEL Nikósie, Karabach a Dudelange. Španělský celek patří k hlavním favoritům Evropské ligy, v minulé sezoně vypadl v osmifinále s pražskou Slavií, kterou tentokrát čekají boje v Lize mistrů.

Přemožitel pražské Sparty z 3. předkola Trabzonspor, jehož barvy hájí český reprezentační bek Filip Novák, si ve skupině zahraje s Basilejí, Krasnodarem a Getafe.

Český talent Michal Sadílek se s Eindhovenem může těšit na Sporting Lisabon, Rosenborg Trondheim a Linec. AS Řím, do jehož kádru stále patří reprezentační útočník Patrik Schick, bude hrát s Mönchengladbachem, Basaksehirem a Wolfsbergem.

Finalista minulého ročníku Arsenal narazí na Frankfurt, Lutych a Guimaraes. Další z anglických favoritů Manchester United se utká s Astanou, Partizanem Bělehrad a Alkmaarem.

Los základních skupin Evropské ligy:

Skupina A: FC Sevilla, APOEL Nikósie, Karabach, Dudelange.
Skupina B: Dynamo Kyjev, FC Kodaň, Malmö, Lugano.
Skupina C: Basilej, Krasnodar, Getafe, Trabzonspor.
Skupina D: Sporting Lisabon, PSV Eindhoven, Rosenborg Trondheim, LASK Linec.
Skupina E: Lazio Řím, Celtic Glasgow, Rennes, Kluž.
Skupina F: Arsenal, Frankfurt, Lutych, Guimaraes.
Skupina G: FC Porto, Young Boys Bern, Feyenoord Rotterdam, Glasgow Rangers.
Skupina H: CSKA Moskva, Ludogorec Razgrad, Espaňol Barcelona, Ferencváros Budapešť.
Skupina I: Wolfsburg, Gent, St. Etienne, Olexandrija.
Skupina J: AS Řím, Mönchengladbach, Istanbul Basaksehir, Wolfsberg.
Skupina K: Besiktas Istanbul, Braga, Wolverhampton, Slovan Bratislava.
Skupina L: Manchester United, Astana, Partizan Bělehrad, Alkmaar. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud