Hlavní obsah

Češi tráví dovolenou i na US Open či Lize mistrů

Právo, Jakub Svoboda

Tenisový Wimbledon či US Open, zápasy fotbalové Ligy mistrů a hokejové NHL, ale třeba i závody air race nebo formule 1. Tyto a další populární sportovní akce stále častěji lákají i české fanoušky. Ti tak neváhají utratit za tyto závody a zápasy často nemalé částky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rostoucí zájem o zájezdy na sportovní akce potvrzuje například portál Slevomat. Letos jich prodal už stovky a hlásí téměř čtvrtinový meziroční nárůst.

Češi jsou tradičně největší fanoušci fotbalu a hokeje. Přesto se postupně jejich zájem ubírá i dalšími směry.

Táhne anglický fotbal

„Je to pro ně jistá forma zážitku. Atmosféra prestižních mezinárodních klání a závodů se nedá s českými poměry srovnávat. Navíc tyto události se často odehrávají v atraktivních destinacích, takže takový zájezd poslouží jako malá dovolená spojená například s koupáním,“ sdělila Právu ředitelka Slevomatu Marie Havlíčková.

„Co se týče sportovních událostí, největší zájem je o fotbal, hokej, tenis, F1 a Red Bull Air Race. Dominantní postavení má fotbal, zejména jde o zájezdy na Premier League. V kurzu jsou i mistrovství světa v hokeji, Euro či MS ve fotbale,“ potvrdil Právu Vojtěch Beránek z CK Czech Sport Travel, která zájezdy na sportovní akce organizuje.

A kolik takový zájezd stojí? Cena pro jednu osobu u sportovních událostí po Evropě bývá podle Havlíčkové v řádu několika tisíc korun. Zejména pokud takový zájezd lze zvládnout na otočku.

Vzdálenější destinace, jako jsou závody F1 ve Spojených arabských emirátech či Rusku nebo cesta za tenisem na americký grand slam, jsou samozřejmě časově náročnější a vyžadují i leteckou přepravu a několikadenní pobyt v hotelu. Cena takového zájezdu se na Slevomatu nejčastěji pohybuje od 20 do 35 tisíc korun.

„Fotbal a hokej bývají dlouhodobě nejsledovanější a nejžádanější. Nicméně je to také organizačně mnohem méně náročné, proto si plány na jednotlivá utkání či mistrovství řeší fanoušci sami. Naopak u sportů, jako jsou tenisové grand slamy nebo závody formulí, se porozhlížejí po předem sestaveném programu formou balíčku,“ dodala Havlíčková.

Zájezdy i na koncerty

Kromě sportu vyrážejí někteří Češi se zájezdem do ciziny i za koncerty, a to jak na klasickou hudbu, tak na vystoupení rockových hvězd. Například na Alice Coopera, který vystoupí v září v Bratislavě, nebo Cher v říjnu do Mnichova se dá sehnat jednodenní autobusový zájezd, samozřejmě se vstupenkou na koncert v ceně, za čtyři tisíce korun.

Letecký zájezd na říjnový koncert Stinga v Paříži, s jedním přespáním a snídaní v tříhvězdičkovém hotelu, v jehož ceně je kromě lístku na koncert také cestovní pojištění a který navíc den po vystoupení umožňuje i prohlídku francouzské metropole, se pak dá pořídit o zhruba pět tisíc korun dráž.

Reklama

Související témata:

Související články

Každý pátý Čech byl na dovolené okraden

Odcizení peněz či platební karty nebo ztráta zavazadel patří vedle úrazu mezi nejčastější nepříjemnosti na dovolené. Ukázal to průzkum Poštovní spořitelny,...

Výběr článků

Načítám