Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Slavia se po postupu do Ligy mistrů představí v Opavě, Sparta hostí Olomouc

Poslední dějství před reprezentační pauzou má na programu první fotbalová liga. Obhájce titulu Slavia se představí v Opavě, kde se bude snažit znovu navýšit náskok v čele tabulky, který Plzeň výhrou v Příbrami stáhla na dva body. Třetí Jablonec hostí v taháku kola čtvrtou Ostravu a až sedmá Sparta se proti Olomouci pokusí částečně napravit minulou porážku 1:3 v Liberci.

Slavící Ibrahim Traoré ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Slavisté jako jediní v lize ještě neprohráli a neporazitelnost drží 18 soutěžních zápasů. Opavě navíc v nejvyšší soutěži v 18 duelech nikdy nepodlehli.

"Vždycky říkám, že není nic staršího než včerejší úspěch. Až budeme hrát v Opavě, už si nikdo nebude pamatovat, co jsme dokázali ve středu. Musíme zvládnout Opavu a vyhrát tam," řekl Trpišovský po postupu do základní skupiny Ligy mistrů přes rumunskou Kluž.

Opava se v lize trápí a už pětkrát za sebou prohrála. V minulém kole v Plzni utrpěla debakl 0:4. "Musíme být agresivnější a důraznější. Snad nám trošku pomůže i pohárové vítězství z týdne, i když teď nás čeká absolutní top celek z české ligy. Věřím, že se proti němu vybičujeme k maximu," uvedl opavský trenér Ivan Kopecký.

Utkání Sparta - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparta ztratila body ve čtyřech z dosavadních sedmi kol a na Slavii ztrácí už devět bodů. Spravit náladu si chce proti Olomouci, odkud před sezonou přišel na Letnou trenér Václav Jílek.

"Samozřejmě je to pro nás specifičtější zápas. Hráče Sigmy jsme trénovali, máme k nim blízko, ještě před pár měsíci jsme s nimi byli v kabině. Sigma má svou sílu. Jako každý soupeř nemá na Spartě co ztratit, může tu hrát uvolněněji," uvedl Jílkův asistent Jiří Saňák.

V přímém souboji o třetí místo se utkají Jablonec s Ostravou. Severočeši doma v lize desetkrát za sebou zvítězili, minule ale utrpěli debakl 0:4 v Příbrami.

"Není teď důležité, jestli je to souboj třetího se čtvrtým, teď je důležité, abychom napravili zápas z Příbrami. Nevyvedl se nám ani po jedné stránce, takže se musíme fanouškům ukázat v jiném světle," řekl jablonecký trenér Petr Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články