Hlavní obsah

Mobil mají mít už prvňáčci, míní dvě pětiny Čechů

Novinky, mif

Dvě pětiny českých rodičů si myslí, že první mobil by mělo dítě dostat už v šesti či sedmi letech – tedy s nástupem do první třídy. Řada lidí by přitom volila lacinější tlačítkové modely. Vyplývá to z on-line dotazování společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Samsung Galaxy A40 v edici Seznam.cz

Článek

Tlačítkový model považuje za vhodnou volbu jako první mobil 38 % rodičů. Naopak 42 % rodičů má ale za to, že lze dětem pořídit rovnou smartphone. „Pětina rodičů by dětem mobil raději vůbec nedávala,“ říká Darek Pikálek, marketingový a uživatelský výzkumník Seznam.cz.

Nejlevnější mobily s dotykovými displeji se dají pořídit podle Zboží.cz už okolo tisícovky. Právě tyto přístroje prakticky již z trhu vytlačily klasické tlačítkové modely, kterých je v nabídce minimum. U takto levných přístrojů se ale zpravidla velmi šetří na použitých výrobních materiálech, stejně jako na výkonu jednotlivých součástek.

Vhodnější volbou jsou tak přístroje s cenovkou okolo tří tisíc korun a více. S rostoucí cenou totiž stoupá množství nabízených funkcí, výkon i velikost a rozlišení obrazovky. Přístroje s cenou nad pět tisíc korun jsou zpravidla vybaveny osmijádrovými procesory a alespoň 3GB operační pamětí.

Na první pohled by se mohlo zdát, že takový výkon většina uživatelů vůbec nevyužije, opak je ale pravdou. Vyšší výkon je znát u spouštění aplikací i otevírání různých souborů. Také odezva celého systému je prakticky bez prodlevy, což je znát už i při pohybu v menu telefonu.

Foto: Seznam.cz

Samsung Galaxy A40 v edici Seznam.cz

Zajímavou volbou při nákupu chytrého telefonu pro ratolesti může být Samsung Galaxy A40 v limitované edici Seznam. „Ten vám ihned po zapnutí nabídne aplikace české internetové jedničky, jako jsou například Mapy.cz, Seznam Zprávy, nebo Email. Telefon se dá pořídit v různých barevných provedeních za cenu 6490 Kč,“ uvedla mluvčí Seznam.cz Aneta Kapuciánová.

Více se o limitované edici smartphonu od Seznamu a Samsungu dozvíte v našem dřívějším článku.

Reklama

Výběr článků

Načítám