Španělsko pohřešuje lyžařskou legendu, rozjela se velká pátrací akce

Jediná španělská sjezdařka s olympijskou medailí Blanca Fernándezová Ochoaová je už více než týden nezvěstná. Policie se při pátrání po šestapadesátileté někdejší hvězdě bílých svahů obrátila s prosbou o pomoc na veřejnost a rozjela rozsáhlou pátrací akci. Zapojily se do ní i desítky dobrovolníků.

Ochoaová se stala hrdinkou Španělska v roce 1992, kdy na olympiádě v Albertville získala bronz ve slalomu. Navázala tak na bratra Francisca, jenž o dvacet let dříve na hrách v Sapporu vybojoval zlato ve slalomu. Od té doby španělské sjezdové lyžování na další medaili čeká.

Policie v prohlášení uvedla, že Ochoaová byla naposledy spatřena 23. srpna v madridském obvodu Aravaca. Do pátrání se po výzvě zapojily desítky lidí a hledají v oblasti turistických stezek v Cercedille, kde bylo v neděli na parkovišti nalezeno auto Ochoaové.

V rámci Světového poháru lyžařka z Madridu vyhrála čtyři závody.

Související

Více souvisejících

Blanca Fernándezová Ochoaová Španělsko pohřešované osoby Lyžování

Aktuálně se děje

před 10 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zesílí útoky na ukrajinské sklady se západními zbraněmi, slíbil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy