Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Žena kojila v chrámu svatého Víta, hlídač ji vyhodil. Dobře udělal, tvrdí lidé

Žena kojila v chrámu svatého Víta, hlídač ji vyhodil. Dobře udělal, tvrdí lidé
Zdroj: extra.cz
kojení
Kanaďanka Marianne Drouin, která se svou téměř dvouletou dcerou a manželem přicestovala do Česka z Montrealu, se rozhodla s rodinou vydat na výlet na Pražský hrad. Při té příležitosti navštívili i chrám sv. Víta, kde si její dcera řekla o mléko. Marianne si tedy sedla na schod a začala ji kojit. To se ale nelíbilo zaměstnanci Správy Pražského hradu, který se ji pokusil vykázat. Podle veřejnosti je to právě on, kdo byl na místě v právu.

Marianne Drouin tvrdí, že její dcera si právě v chrámu sv. Víta řekla o mléko. „Byla unavená kvůli časovému posunu, hladová (když cestujeme, jí méně), bylo horko, všechno pro ni bylo nové a kojení ji uklidňuje,“ vysvětlila pro server Blesk.cz. Marianne neváhala, sedla si v katedrále na schod a začala kojit. Dceři prý poté nasadila klobouček, který zakrýval vše, co by okolí molo pohoršit.

Kojící Marianne spatřil hlídač, kterému se nelíbilo, co ve svatostánku dělá. Přišel za ní, požádal ji, aby se postavila a chtěl ji vykázat ven. To si žena však nenechala líbit a následovala výměna názorů. „Odmítla jsem odejít, on na tom ale trval a stále opakoval, že v kostele se kojit nesmí,“ uvedla Marianne s tím, že za dva roky cestování s dítětem se jí něco takového stalo úplně poprvé. Z místa neodešla a kojila dál.

„Zaměstnanec Správy Pražského hradu pouze ženě nabídl ke kojení jiné místo, než je studená kamenná podlala v nejfrekventovanější části katedrály sv. Víta,“ uvedl mluvčí správy David Šebek s tím, že událost nepovažuje za incident.

"Do kostela se nechodíme najíst. Hlídač ji vykázal správně," uvedla ohledně incidentu jedna z komentujících na sociální síti. "V kostele nemá co kojit, to už skoro vypadá jako provokace. Dobře hlídač udělal, že ji vyhodil," píše další. I lidé, kteří kojení podporují, se vyjádřili, že v kostele je to nevhodné. Marianne na sobě mimo jiné měla tílko s tenkými ramínky a krátké šortky, což pozornost diskutujících také upoutalo. "V jiných zemích světa by se do svatostánku takhle oblečená ani nedostala," zní jeden z komentářů.

Vykázání kojící ženy z kostela je druhým incidentem v tomto roce, který mezi matkami vyvolal rozruch. Prvním bylo vykázání kojící matky z pobočky Raiffeisenbank na Václavském náměstí, kam následně další matky přišly hromadně kojit na protest. Zda podobná situace nastane i v katedrále, je tedy otázkou.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy