Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zdeněk Godla o hraní v Ordinaci: Byl jsem z toho v háji, už mi chybí manuální práce

Zdeněk Godla o hraní v Ordinaci: Byl jsem z toho v háji, už mi chybí manuální práce
Zdroj: TV Nova
+ Dalších 13 fotografií
Ordinace
V čemkoliv se Zdeněk Godla (44) mihnul, tam hrál sám sebe. Nejvíc ho proslavil seriál Most!, který začátkem roku trhal divácké rekordy. S nástupem do Ordinace v růžové zahradě se mu ale život obrátil naruby ještě víc. „Jsem v p**eli,“ pomyslel si, když přišla nabídka na roli seriálového bratra Martina Zounara (52).

Musí vstávat ve čtyři ráno, aby stihl z Chomutova přijet do hostivařských ateliérů, kde se natáčí Ordinace v růžové zahradě. V populárním seriálu Zdeněk Godla (44) od tohoto týdne ztvárňuje Ludvu, bratra Bohdana Švarce v podání Martina Zounara (52).

Zvykl si hrát sám sebe, v Ordinaci to ale nejde. A tak do auta podle svých slov sedává se staženým žaludkem...

Zdeňku, jaká je vaše úloha v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2?

"Moje postava se jmenuje Ludvík, je to bratr Boba Švarce, kterého hraje Martin Zounar. Navzájem o sobě nevěděli, protože každý vyrůstal jinde. Že jsou bratři, zjistí náhodou při neštěstí na pouti, kde se těžce zraní jejich společná maminka, kterou hraje Lenka Termerová."

Postava Boba Švarce není zrovna pozitivní, bude Ludva taky takový prevít?

"Myslím, že naopak. Ludva je takový dobrý voják Švejk. Každému věří, každému chce pomoct a lidé ho mají rádi. Sestřičky v nemocnici ho budou zbožňovat. Horší to bude s bráchou, mezi nimi to bude dost zajímavý."

V předchozích projektech jste hrál postavy vám blízké. Je to teď jiné?

"Ludva je naprosto jiný člověk. Já jsem docela normální obyčejný chlap, který je zvyklý makat rukama a nevybírá si práci. Mám rodinu, starám se o ni."

A tak co jste si pomyslel, když přišla nabídka točit Ordinaci?

"Že jsem v prdeli."

Proč?

"Věděl jsem, že tu bude hodně textu, člověk se to musí učit. U Jana Prušinovského nebo Petra Václava jsem se moc učit nemusel. Hrál jsem to, co znám, bylo dovoleno improvizovat a dát tam něco svého. To tady nejde, je daný scénář a ten se musím učit."

A jak to jde?

"Jde to. Poznal jsem, jak to tady frčí. Jak jsou rychlí, sice věčně neumím text, ale snažím se. Šprtám. Doma i v autě cestou na natáčení mi vždycky někdo předčítá scénář a já odpovídám. Martin Zounar i Lenka Termerová mi pomáhají. Oni umí improvizovat, když něco zkazím, umí nahodit a navázat."

Jak jste se sžil s režimem v Ordinaci?

"Dobře. Dojíždím z Chomutova, ale jsem zvyklý vstávat brzy, i když jsem doma. Ale pokud musím vstávat ve čtyři, abych v šest už točil, je to těžký."

Co vám řekli doma na to, že jdete do Ordinace?

"Manželka radostí pískala, protože ta to sleduje od prvního dílu. Když běží Ordinace, od televize ji neodlepím. Syn se na Ordinaci nedívá, je mu osmnáct, ale fandí mi. Od září budou rodina

i kamarádi sledovat. Už teď se na to těší a ptají se, kdy budu v televizi."

Čemu se kromě Ordinace věnujete?

"Točil jsem jiné věci, film, pak pohádku, kde jsem hrál elfa a v létě budu točit v Itálii. Baví mě, že ty postavy jsou každá jiná, snažím se do toho vžívat. Je to zajímavé a naučné."

Takže už jste herec na plný úvazek?

"Ne to ne, nejsem profesionální herec. Baví mě to. Zalíbilo se mi to, ale nečekal jsem, že se nějak chytím. Nečekal jsem to, spíš jsem si myslel, že to bude ostuda. Naštěstí to dopadlo jinak. Ale už mi chybí manuální práce. Na tu teď není čas. Nemůžu teď jít do normální práce. Točím několik dní, pak jsem dva dny doma, pak zase dva na natáčení a tak dokola."

Myslíte si, že se k manuální práci někdy vrátíte?

"Určitě. Tohle někdy skončí. Zatím nabídky chodí, ale vím, že to tak nebude věčně."

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy