Hlavní obsah

Motivy hadů vnesou do interiéru mystickou atmosféru plnou napětí

Novinky, tnk

Vytvořit v interiéru dramatickou a trochu magickou atmosféru bývá často oříšek. Dosáhnout jí můžete volbou vhodných materiálů, barev nebo motivů. K nim bezpochyby patří nebezpečná zvířata, šelmy, jedovatí pavouci nebo třeba hadi. Ti dodají prostoru mystickou atmosféru a upoutají pozornost hostů.

Foto: Audenza, Covet House

Zrcadla s motivy hadů působí mysticky.

Článek

Rostlinné a zvířecí motivy byly hodně oblíbené v secesním stylu. Tento mezinárodní umělecký sloh z přelomu 19. a 20. století byl neobyčejně ornamentální a zdobný a čerpal inspiraci z přírodní říše.

Vzor hada se v secesních interiérech a na předmětech objevuje celkem často. Dnes se v oblasti interiérového designu zvířecí motivy opět vrací do módy.

Foto: Covet House, Audenza

Motivy hadů dodají interiéru magickou atmosféru.

Foto: Lime Lace, The Curious Department

Stěny dekorujte tapetami nebo obrazy s motivy exotických hadů.

Vzory hadů mají velkou symboliku. Právě hadi totiž byli po staletí považováni za posvátná zvířata a mají zosobňovat sílu, energii i nevědomí, temné síly nebo zradu.

Není tak divu, že právě hadi působí v interiéru trochu zlověstně a vnesou do něj spirituální atmosféru.

Pokud chcete mystickou atmosféru v interiéru ještě podpořit, zkuste si pohrát i s barevným laděním. Barvami, které v takovém interiéru zazáří, jsou předně fialová, černá, tmavě modrá nebo zelená. Vyplatí se je kombinovat s doplňky v metalických barvách a nábytkem v historizujícím stylu.

Foto: Audenza, The French Bedroom

Zvířecí motvy skvěle zapdnou do interiérů zařízených v trendy boho stylu.

Foto: Nedgis

Osvětlení inspirované hady se hodí i do moderních interiérů.

Větší dramatičnosti v interiéru dosáhnete i použitím těžkých a řasených látek, sametu nebo saténu. Ty dodají prostoru i punc luxusu a elegance. Vhod přijdou i kousky z pravého mramoru, zejména pak z černého nebo zeleného.

Kousky s motivy hadů se skvěle hodí předně do interiérů inspirovaných zmíněným secesním stylem. Zapadnou ale i do interiérů v přírodním nebo aktuálně hodně trendy boho stylu. Jen volně pak doplňky inspirované hady zapadnou i do moderně zařízených prostor.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám