Aktuality

O Stavbě roku je možné hlasovat ještě tento týden

Cena veřejnosti z ročníku 2017 - kaple v Mladoňovicích - Deblově
(9.9.2019)

Pardubice – Blíží se letošní vyhlášení Stavby roku v Pardubickém kraji. Odborná porota osobně navštívila všech 26 přihlášených staveb a nové skleněné jehlany bude rozdělovat oceněným 18. září v sále Jana Kašpara na Krajském úřadu v Pardubicích. Jedna kategorie je však ještě tento týden otevřená, a to Cena veřejnosti.

 

„Krajskou soutěž o Stavbu roku pořádáme v Pardubickém kraji ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků a Svazem podnikatelů ve stavebnictví ČR už 15 let, většinou ve dvouletých intervalech,“ říká předseda poroty Roman Línek a pokračuje: „Od roku 2013 dáváme navíc možnost vyjádřit svůj názor také veřejnosti, a to prostřednictvím internetového hlasování. Jen nám jasné, že tady hrají roli zcela jiné faktory než u odborné poroty, ale lidé se díky tomu zajímají o to, co kde vyrostlo zajímavého, a vytvářejí si k novým stavbám ve svém okolí vztah. Také letos mohou až do půlnoci 15. září hlasovat na adrese https://stavbaroku.pardubickykraj.cz/. Vítězný investor dostane symbolickou velkou perníkovou chaloupku.“

 

Na letošní slavnostní vyhlášení výsledků naváže ve stejný den vernisáž výstavy Východočeské galerie v Pardubicích Stavba roku v Pardubickém kraji 2004-2019 v Domě U Jonáše. Krajská galerie k této příležitosti vydává i obsáhlý katalog, kde jsou uvedeny oceněné stavby za uplynulých 15 let.