Aktuality

Dobrovolní hasiči soutěží ve vyprošťování u dopravních nehod

Dobrovolní hasiči soutěží ve vyprošťování u dopravních nehod
(10.9.2019)

Pardubice – Krajská soutěž jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Pardubického kraje ve vyprošťování osob při dopravních nehodách se dnes po celý den koná na parkovišti u hypermarketu Globus v Pardubicích. Pořádá ho Krajské sdružení hasičů ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem a za podpory Pardubického kraje.

 

„V posledních letech se minimálně čtvrtina hasičských zásahů týká dopravních nehod, ke kterým vyjíždějí i dobrovolní hasiči, pokud jsou nablízku. Proto jsem rád, že se tady za dohledu odborných rozhodčích mohou i dobrovolní hasiči letos poprvé zúčastnit takovéto praktické soutěže, která jim simuluje možné reálné situace a poskytuje zpětnou vazbu na jejich řešení,“ řekl 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který účastníky soutěže na zahájení pozdravil.

 

Tato soutěž by se měla konat každý druhý rok. Letos se jí účastní 12 týmů, z nichž nejlepší postoupí na říjnové mistrovství republiky v Olomouci. Jako předskokani se představili dobrovolní hasiči z Dolních Opatovic, kteří zvítězili v Jihomoravském kraji.

obrázky

Ze zahájení
Soutěžící týmy a rozhodčí
Auto narazilo na betonovou překážku a spadl na něj sloup elektrického vedení
Je potřeba vyprostit osoby z vozidla
Řidič je venku
Ještě dokončit ohledání auta.