Hlavní obsah

Kamionová kalamita na dálnici D2

Právo, Novinky, kub, miv
Velké Pavlovice
Aktualizováno

Nejdřív dva kamiony a pak dalších šest se srazilo v úterý dopoledne na dálnici D2 ve směru na Brno. Při první nehodě u Blučiny museli hasiči jednoho zraněného vyprostit, po srážce šesti náklaďáků u Velkých Pavlovic záchranka ošetřila dva zraněné. Policie kvůli nehodám zavřela směr z Břeclavi na Brno, dopravu odklání na exitu 41 u Podivína.

Hromadná nehoda kamionů na D2Video: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Při nehodě šesti kamionů se z některých vozidel také vysypal náklad, sdělil Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. „Jednoho člověka do nemocnice transportoval vrtulník. Došlo k úniku provozních kapalin ze tří vozidel a k vysypání nákladu přes celou komunikaci,” upřesnil mluvčí

Hasiči předtím zasahovali rovněž u nehody kamionů, když se dvě vozidla srazila u obce Blučina. Po této srážce hasiči museli jednoho zraněného člověka z havarovaného vozu vyprostit.

Obě nehody se staly ve směru na Brno. Policie odklání dopravu už na exitu 41 u Podivína, dosud auta odkláněla na 25. km

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nehoda dvou kamionů na D2 u Blučiny

Za hromadnou srážkou šesti náklaďáků byla podle předběžných závěrů policie s velkou pravděpodobností nepozornost posledního řidiče, který se nevěnoval situaci před sebou.

„Je to celkem pravděpodobná příčina, s určitostí to ale nelze říci, uvidíme, jakým závěrem skončí šetření nehody,“ zmínil mluvčí policie David Chaloupka.

Nejhůř dopadly poslední dva kamiony. Ten, u kterého nehoda začala, měl zničenou kabinu, kamion před ním zničený tahač a o kus zkrácený návěs.

Foto: Právo

Hromadná nehoda kamionů na D2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám