Hlavní obsah

Střelbu policisty v Nizozemsku nepřežila vedle dvou dcer ani jeho partnerka

Dordrecht

Střelná poranění, která v pondělí večer utrpěla po útoku svého partnera v nizozemském Dordrechtu, osmadvacetiletá žena nepřežila. Zemřela v úterý ráno. Pětatřicetiletý policista kromě ní zabil i jejich dvě společné dcery a poté obrátil zbraň proti sobě, uvedl server NLTimes s odvoláním na veřejného žalobce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ohledává místo činu v DordrechtuVideo: Reuters

 
Článek

Podle místních obyvatel byl střelcem Wendell C., uvedl list AD. Žena byla jeho partnerkou a matkou společných dcer ve věku osm a dvanáct let. Původně se uvádělo, že žena byla jeho manželkou.

Policista střílel kolem šesté večer. Na místě pak zasahovali policisté s patnácti vozy i záchranná služba se dvěma vrtulníky a několika sanitkami.

Protože byl střelec příslušníkem police, ta zahájila i vlastní interní vyšetřování. Zatím není jasné, zda policista použil služební zbraň.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Forenzní experti na místě činu v Dordrechtu

Podle sousedů měla dvojice už delší dobu problémy, hádala se a v současnosti se rozcházela.

Smrt otřásla nejen školami, kam obě dcery chodily, ale také místním fotbalovým klubem Wieldrecht, jehož členkami byly matka a starší dcera.

Stodvacetitisícové město v provincii Jižní Holandsko přitom má ještě v živé paměti vraždu 12leté Milly Boeleové, která byla spáchána v roce 2010 jen o půl kilometru dál. Zabil ji 26letý soused, také policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám