Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jste čistá, řekli lékaři Lucii s rakovinou: Po měsíci měla nové nádory

Autor: dce - 
10. září 2019
15:41

Otřesný příběh o svém boji s rakovinou sdílela před nedávnem Lucie Eckertová, kterou sledují tisíce fitness nadšenců. Její boj s nadváhou byl pro mnohé inspirací, o to víc jí fandí, aby porazila i mnohem většího soupeře melanom. Když už to letos vypadalo, že je konečně čistá, skončila opět v nemocnici s novým nádorem.

Lucka sportovala celý život  aerobik, plavání, krasobruslení, volejbal. Ještě na škole bojovala s kily navíc, ale během roku shodila osmnáct kilo a stala se tak inspirací mnoha dalším, kteří měli problémy s nadváhou. Jenže tehdy ještě nevěděla, že ji čeká boj mnohem náročnější.

V červnu roku 2015 jí z vnitřní strany stehna vyřízli pihu, jenže nález byl pozitivní. Maligní melanom dolní končetiny. Kdybych tenkrát věděla, jak se vše může znenadání zhoupnout, tak bych svoji nemoc nebrala jako chřipku, více bych si o ni přečetla a brala ji vážně, popsala Lucie.

Rok strávila na léčbě Imunoterapií Interferonem Alfa, výsledky poté vypadaly prý dobře. Nějaký čas jsem měla klid, než se mi v třísle objevily boule a já v březnu 2018 musela podstoupit další operaci s ortelem maligní melanom dolní končetiny, včetně kyčle, vysvětluje Lucka.

Od té doby ji léčí v Praze. Jenže než se jí vůbec stačila zahojit jizva v třísle, objevily se nové boule a musela znovu pod kudlu. Dodnes vzpomínám, jak dlouho se jizva hojila, protože jeden celý cíp jizvy odumřel a kůže zčernala. Během prázdnin jsem měla metastázy do jater, plic, mezihrudí....

Od té doby absolvovala několik studií, jenže pokaždé byla z léčby z nejrůznějších zdravotních důvodů vyřazena. Nakonec zabrala imunitní léčba v injekcích a infuzích. Po několika týdnech mi začaly bělat řasy, ztratila jsem pigment a lékaři se radovali, že léčba zabírá. V březnu 2019 ustoupily metastázy z plic, mezihrudí i ze třetiny z jater a byly operovatelné. V červnu jsem šla na ablaci jater, kde mi byla omylem propíchnuta plíce. 16. 6. byl pro mě nejšťastnější den, na který jsem čekala dlouhých 16 měsíců. Lékaři mi řekli, že jsem čistá, vypráví Lucie.

Jenže trvalo jen pár týdnů, než bylo všechno úplně jinak... Lucce 21. července našli další nádor tentokrát 4 cm velký útvar v tenkém střevě. Následovala operace a další léčba. Tehdy se Lucka rozhodla, že přestane své fanoušky zásobovat informacemi o svém stavu. Jenže teď už je situace opět úplně jiná.

Myslela jsem, že s tím ven nepůjdu, ale je na čase začít něco dělat a jednat. Má rodina se rozhodla zřídit transparentní účet za účelem léčby. Čeká se na schválení poslední možnosti a kombinace pro mou nemoc. Metastázy jsou opět vícečetně v játrech, v tenkém střevě, v páteři, v hrudní kosti... Bolesti začínají být nesnesitelné. Všechny doplňky a alternativní léčba je tolik finančně náročná, že už se nedá zvládat.

Lucka prosí o peněžní podporu, která jí a její rodině má pomoci financovat léčbu. Přispět můžete i vy, a to na účtu: 2201685789/2010. Děkuji všem za neskutečnou podporu a finanční dary. Nikdy se nevzdám, i když je to moc náročné, uzavřela Lucka.

Denisa_B ( 11. září 2019 11:20 )

Kdyby se dala hloupost lecit, ochotne bych vam prispela. Takovy komentar muze divce, ktera je mlada a velka bojovnice, napsat jen idiot.

3dots ( 11. září 2019 01:10 )

A co jako kdo zavinil? Její metastázy? Si dohledej, jaká je prognóza melanomu s meta... 4 roky přežití je u slečny s IV. stádiem slušný výsledek.

vytrznice ( 10. září 2019 21:36 )

Lucku znám a znám jejího tátu. Už se s tím pere hrozně dlouho její táta teď poběží půlmaraton v Ústí nad Labem právě na podporu Lucky, sleduju jak na to dře přesto že už mu je 50 roku pryč. Držím jim všem palce poslala jsem také peníze kéž by se stal zázrak

XYZ3 ( 10. září 2019 18:50 )

Melanom má pozdní metastázy...

verka1 ( 10. září 2019 18:42 )

Lucka je silná žena, co v životě musela a ještě bude muset vytrpět. Držte se
Rakovina je svi.ne.

Zobrazit celou diskusi