Sulík kandidatúru rebelujúceho Galka rešpektuje. Má aj plán B?

Ak kandidát SaS nebude zvolený za podpredsedu parlamentu, je to porušenie politických dohôd, myslí si podpredsedníčka liberálov Jana Kiššová. Poslanci Smeru a SNS zatiaľ nedali Ľubomírovi Galkovi jednoznačnú podporu, v kuloároch viacerí pre TV Pravda pripustili, že za neho hlasovať nebudú. Podporu mu prisľúbil len poslanecký klub koaličného Mostu-Híd. Pravda oslovila Richarda Sulíka s otázkou, čo bude nasledovať, ak voľba nebude úspešná. „Cez tento most prejdeme, keď k nemu prídeme,“ reagoval šéf liberálov.

10.09.2019 18:02
debata (24)

VIDEO: Rozpráva sa ďalšia rebelujúca poslankyňa Jana Kiššová s Richardom Sulíkom? Podporí Ľubomíra Galka celá opozícia? Aké je stanovisko SNS? Aké obavy má v Galkovom prípade jeho parlamentný kolega Martin Klus?

Video

Poslanecký klub SaS na uvoľnený post podpredsedu NR SR, po odchode Lucie Ďuriš Nicholsonovej do Európskeho parlamentu, v pondelok navrhol Ľubomíra Galka. „Je to čistý proces, dodržali sme všetky postupy,“ komentovala pre TV Pravda rozhodnutie liberálov Kiššová. Opiera sa najmä o rozhodnutie republikovej rady strany, ktorá Galka nominovala na funkciu podpredsedu parlamentu ešte v júni.

Rozhodnutie republikovej rady bolo skôr ako nastala napätá situácia vo vnútri SaS, a to v súvislosti s mimoriadnym snemom, ktorý nečakane zvolal predseda Richard Sulík. Podpis predsedu strany na nominačnom liste Galka chýba. „Nomináciu schválila republiková rada a toto rešpektuje aj Richard Sulík,“ odpovedala hovorkyňa predsedu strany Katarína Svrčeková na otázku TV Pravda, či je súlad medzi rozhodnutím poslaneckého klubu a stanoviskom predsedu.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #Ľubomír Galko #Jaroslav Paška #parlamentné voľby 2020