Hlavní obsah

Belgie zavádí scannery, které odhalí nelegální migranty v kamionech

– Zeebrugge

Belgie instalovala v přístavu Zeebrugge nové scannery, jež umožní odhalit migranty, kteří by se pokoušeli ukrytí v kamionech dostat do Velké Británie. Podle belgického ministra vnitra Pietera De Crema odradí i převaděče, kteří tyto cesty plánují. Upozornil, že snahy migrantů stoupají, protože se bojí, že po tvrdém brexitu bude těžší se do Anglie dostat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V belgickém přístavu Zeebrugge nainstalovali kvůli ilegálním migrantům skener na kamionyVideo: AP

 
Článek

„Naše přístavní zařízení jako to v Zeebrugge používají jako druh možného mostu, jak se dostat do Spojeného království,“ upozornil agenturu AP belgický ministr vnitra na to, že přes belgické přístavy se pokoušejí dostat do Británie migranti. Proto se v přístavu instalovala nová zařízení, jako jsou scannery pro kamiony.

„Dnes jsme podnikli odstrašující akci proti průchozí migraci. Procházející migranti jsou lidé, kteří jsou v Belgii a odmítli požádat o politický azyl a chtějí ho získat až na britském území,“ řekl De Crem a dodal: „V minulosti jsme podnikli nějaké akce, které byly velmi úspěšné co do odstrašujícího efektu.“ Zdůraznil, že tyto aktivity odradily jak migranty, tak převaděče.

Dodal, že ve strachu z tvrdého brexitu nyní přibývá lidí, kteří se pokoušejí dostat do Velké Británie ještě před jejím odchodem z EU: „Nyní čelíme možnému vyhlášení tvrdého brexitu a lidé se pokoušejí dostat na belgické území a stejně jako ve Francii se pak co nejdřív dostat na britské území. Myslím, že my tady jsme považováni za poslední hranici.“

Reklama

Výběr článků

Načítám