Hlavní obsah

Pavel Liška natolik podlehl své roli hypochondra, že málem přišel o vlasy

Pavel Liška si v minulosti zahrál v komedii Účastníci zájezdu režiséra Jiřího Vejdělka nezaměnitelnou roli řidiče Karla. Tentokrát ho Vejdělek obsadil do role hypochondrického zámeckého zahradníka s poetickým jménem Krása. Pavel Liška s režisérem hledali nějaký čas správný klíč ke kostýmu i k postavě, až nakonec Liška jako Krása ve výrazných brýlích natolik podlehl své roli, že málem zplešatěl.

Pavel Liška o filmu Poslední aristokratkaVideo: Falcon

 
Článek

„Je to velmi podivná postava, záhadná postava, na ty já jsem expert. Přestože má pracovat jako zahradník a údržbář na zámku, je to člověk, který praktický neustále umírá. Hypochondr, jehož vášní je hudba,“ říká o roli pana Krásy Pavel Liška.

Zatímco rodina aristokratů, které bylo navráceno rodové sídlo, čeká od svého personálu při návratu z USA do Čech pomoc s obnovou a údržbou zámku Kostka, zahradník pan Krása na práci nesáhne. Většinu času sleduje své nemoci, hraje na klavír a k tomu skládá písně.

Foto: Falcon

Pavel Liška v roli hypochondra Krásy

„Pavel se do role tak vžil, že mu během natáčení skutečně začaly strašně padat vlasy. Poletovaly kolem něho v celých chomáčích. Eliška Balzerová s Táňou Dykovou si z něho utahovaly, že teď už s bolestí hlavy nebude muset chodit za neurologem, ale za ortopedem, protože bude mít brzo hlavu jako koleno. Nakonec jsem jeho plešatění vepsal i do scénáře a z Pavlova trápení vznikly pěkné komediální scény. Hned, co jsme je dotočili, jako když utne. Vlasy Pavlovi přestaly padat, takže má na hlavě zase srst jako… no jako liška,“ popisuje režisér Poslední aristokratky Jiří Vejdělek.

Režisér mezi filmy Účastníci zájezdu a Poslední aristokratkou, v nichž obou hraje Pavel Liška, cítí vzdálenou spřízněnost. Obojí jsou i adaptacemi knižního bestselleru. Ale zatímco Účastníci zájezdu byli komedií letní, Poslední aristokratka je spíše zimní. V Účastnících zájezdu také Češi vyjíždějí do zahraničí, kdežto v Poslední aristokratce přijíždějí někteří hrdinové ze zahraničí do Čech. V kinech diváci novou Vejdělkovu komedii uvidí už 24. října.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám