Hlavní obsah

Cestující se hádali kvůli mobilu, let byl kvůli nim odkloněn

Novinky, mšv

Vrátit se zpět do Sydney muselo letadlo společnosti Qantas mířící do Canberry. Na palubě se totiž začali dva cestující dohadovat kvůli mobilnímu telefonu, do konfliktu se zapletl i stevard, který se snažil situaci uklidnit. To se však nepovedlo a po přistání v Sydney si oba muže převzala policie, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle ostatních cestujících propukla hádka mezi starším a mladším mužem kvůli mobilnímu telefonu. Mladší z pasažérů si ho totiž odmítl vypnout, když bylo letadlo ještě na ranveji. Konflikt se nepodařilo vyřešit ani ve vzduchu. Nejmenovaný svědek řekl serveru News.com.au, že nezaregistroval, kdy hádka propukla, ale starší muž prý mladšímu mobil vytrhl z ruky a odhodil ho.

Posléze se do konfliktu vložil stevard. „Tohle není vaše práce, ale moje,“ řekl staršímu muži. Krátce poté promluvil pilot, aby informoval cestující, že se letadlo vrátí zpět do Sydney, protože žádné hádky na palubě nebudou tolerovány.

Po dosednutí letadla si oba muže převzala policie. „Vstoupili tři strážníci a vyvedli je ven,“ uvedl jeden z pasažérů, který zároveň vyzdvihl, že personál společnosti Qantas situaci dobře zvládl. Australská federální policie uvedla, že ani jeden z mužů nebyl obviněn. „Vyšetřování stále probíhá, takže nebudeme situaci dále komentovat,“ uvedl mluvčí.

Letadlo krátce na to opět vzlétlo a cestující se do Canberry, hlavního města Austrálie, dostali o zhruba hodinu později, než měli. Aerolinky ale incident odmítly komentovat.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám